Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2011,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić

Sobota, 20. 8. 2011, 14.54

8 let

Tudi Ponomarenkova brez olimpijske kvote

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po predzadnjem dnevu svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Szegedu je že jasno, da bo Slovenija Madžarsko zapustila brez finalnega nastopa in brez olimpijske kvote.

Največje slovensko upanje, kajakašica Špela Ponomarenko Janić, se je v svoji paradni disciplini na 200 metrov prebila le v finale B. Ponomarenkova je danes v kvalifikacijski skupini dosegla drugi čas, v polfinalni pa le četrtega, kar jo je vodilo le v nedeljski finale B.

"Dala sem vse od sebe, več nisem mogla in na koncu mi je malo zmanjkalo. Bolj mi je bilo žal leta 2007, ko se nisem direktno kvalificirala. Zdaj vem, da tudi, če se kvalificiram naslednje leto, je še vedno mogoče dobro nastopiti na olimpijskih igrah. Upam, da se bom naslednje leto uspela dobro pripraviti za dodatne kvalifikacije in potem olimpijske igre. Nič še ni izgubljenega," je povedala Špela Ponomarenko Janić, ki je leta 2006 na svetovnem prvenstvu v Szegedu priveslala do srebrne kolajne na najkrajši razdalji.

"To je 200 metrov, ki traja 40 sekund, tako da zaostanki ne morejo biti veliki. Podobno je na 500 metrov, kjer mi je tudi malo zmanjkalo," je zaostanek manj kot pol sekunde pokomentirala Primorka in nadaljevala: "Težko je, saj se ti zdi, da si naredil vse dobro, pa še vedno zmanjka čisto malo. Mislim, da se da vse nadoknaditi. Če naslednje leto ne bo poškodb in drugih nevšečnosti, bi moralo biti vse dobro."

Ponomarenkova je popoldne nastopila tudi v finalu B na 500 metrov, kjer je dosegla peto, skupno pa 14. mesto. Na isti razdalji je v finalu C nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, tam zmagal in osvojil končno 19. mesto. Zakrajšek bo jutri veslal še na 5000 metrov. "Že včeraj sem rekel, da si upam razmišljati o visokih mestih. Upam, da sem s to suvereno vožnjo pokazal, da spadam precej višje. Sicer bom moral to pokazati še na tekmah. Ta tekma mi je vlila novo motivacijo in prinesla višje cilje. Je tudi dobra motivacija za jutrišnjih 5000 metrov," je dejal Zakrajšek.

Na 200 metrov se je v kvalifikacijah preizkusil tudi Tilen Vidovič, a peti čas v njegovi kvalifikacijski skupini ni zadostoval za napredovanje v polfinale.

Že v petek so tekmovanje končali kajakaš Jernej Župančič Regent, ki je bil na 1000 metrov 18., ter Rok Kuk in Lovro Leban, ki sta bila na isti razdalji 11. med kajakaškimi dvojci. Popravni izpit za lovljenje olimpijskih kvot bo prihodnjega maja na evropskih kvalifikacijah v Milanu.

Ne spreglejte