Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
19.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Trstenjak Jesenko Četić

Četrtek, 29. 8. 2013, 19.31

8 let

Trstenjakova peta, Četić v zdravniško oskrbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v Riu de Janeiru v kategoriji do 63 kilogramov osvojila peto mesto, potem ko je v borbi za bron izgubila proti Francozinji Gevrise Emane.

Trstenjakova je uvodoma premagala Avstrijsko Kathrin Unterwurzacher. Slednja je dobro minuto pred koncem padla za vazari, judoistka Sankakuja pa je prednost brez težav držala do konca. V drugi borbi je svojo premoč pokazala še Ukrajinki Svitlani Čepurina in jo premagala s prednostjo treh kazni. V četrtfinalu ji je pot prekrižala Izraelka Yarden Gerbi. Po dveh minutah je Izraelka vrgla za ipon in predčasno zmago.

V repasažu se je Trstenjakova znova stepla kot zna. Japonki Miki Tanaka ni pustila dihati, vseskozi je stopnjevala ritem, jo vrgla za juko in nato spravila še v končni prijem. Borba za bron ji je namenila odlično Francozinjo Gevrise Emane, staro znanko olimpijske prvakinje Urške Žolnir, zdaj trenerke Trstenjakove. Francozinja je za 10 odličje na največjih tekmovanjih hitro kronala svojo premoč. Borba se je komaj dobro začela razvijati, ko je Francozinja po dobri minuti začela silovit napad, ki se je z metom za ipon končal že krepko zunaj borilnega prostora.

"Nisem najbolj zadovoljna, čeprav je peto mesto lep rezultat, je to še vseeno daleč od tretjega mesta, kolajne ni. Današnje borbe so bile sicer v redu, ne čisto vse, a imam še čas. Borba za bron je bila težka, nasedla sem nasprotnici, ki me je dobila na mojo napako," je po petem mestu dejala Trstenjakova.

Jesenko Četić je v kategoriji do 81 kilogramov dvoboje končal po dveh zmagah in porazu. Četić se je bojeval vrhunsko, v prvem boju presenetil drugega z jakostne lestvice, Japonca Keito Nagašimo, in ga premagal. V drugem boju je bil z iponom boljši od Kolumbijca Felipeja Pineda. V tretjem boju se je za uvrstitev v četrtfinale in s tem v popoldanski del tekmovanja pomeril z Avstrijcem Marcelom Ottom, a že po 15 sekundah padel za ipon. Padec je bil tako silovit, da ima Četić pretres možganov. Po takojšnji zdravniški oskrbi v dvorani in pozneje v reševalnem vozilu, trenerka Olga Štirba je le dejala, da se športnik ničesar ne spomni, sta zapustila prizorišče.

Ne spreglejte