Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2023,
20.58

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

AVK Triglav Triglav Kranj vaterpolo

Sobota, 2. 12. 2023, 20.58

5 mesecev

Vaterpolo, pokal challenger, četrtfinale, 1. tekma

Triglav z visoko prednostjo na povratno tekmo v Švico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vaterpolo, Triglav Kranj | Foto Tit Košir

Foto: Tit Košir

Vaterpolisti kranjskega Triglava so v domačem bazenu na prvi tekmi četrtfinala evropskega pokala challenger premagali švicarski Carouge Natation s 17:7 (3:1, 6:4, 2:2, 6:0). Povratna tekma bo prihodnjo soboto v Švici.

Kranjski vaterpolisti so si priigrali velik naskok pred povratnim dvobojem v Švici in bodo vsaj na daljavo spremljali dvoboj, ki bo določil polfinalnega tekmeca. To bo boljši iz dvoboja med slovaškimi Novaki in švicarskim Kreuzlingenom. Prvo tekmo so v domačem bazenu tesno s 15:14 dobili Slovaki.

A pravega časa za ukvarjanje s pokalom challenger niti ne bo. Večina triglavanov je namreč tudi v slovenski reprezentanci, ki bo čez teden dni začela priprave na evropsko prvenstvo. To bo januarja na Hrvaškem. Povratna tekma v Švici bo zato služila bolj za uigravanje posameznih akcij.

Podrobno si bo dvoboj ogledal tudi novi slovenski selektor Mirko Vičević, ki je pred dnevi prevzel funkcijo in mu za obširno pripravo zmanjkuje časa.

Tokrat je bil Triglav prepričljivo boljši nasprotnik. Gostje so po zapravljeni petmetrovki Jana Justina resda povedli z 1:0, a njihovo veselje je bilo kratko in že na prvi odmor so domači odšli z dvema goloma prednosti. Dvome o končnem zmagovalcu današnjega dvoboja je že pred polčasom razblinil Aleksander Paunović, ki je v 15. minuti zadel za 9:4.

Gostje so še enkrat zagrozili in se v tretjem delu približali na 10:7. To pa so bili tudi zadnji goli Švicarjev. V četrtem delu so slovenski prvaki prerešetali tekmečev gol.

Za Triglav je štiri gole dosegel Jaša Lah, po tri Jan Justin in Benjamin Popović, dva Nikola Raljić, Aleksander Cerar in Nace Štromajer, enega pa Paunović.

Jaka Mikoletič, ki v odsotnosti Krištofa Štromajerja vodi moštvo, je po tekmi povedal: "Vedeli smo kakšna ekipa je Carouge in kje so naše prednosti. Predvsem je odločila boljša fizična priprava, saj smo goste zlomili na tempo. Vseeno pa se celotna ekipa zaveda, da je opravljena šele prva polovica dela, tako da se pred povratno tekmo ne smemo sprostiti in zadovoljiti s tem, kar smo prikazali v domačem bazenu."

Preberite še:

Slovenska vaterpolska reprezentanca, vaterpolo, Slovenija - Izrael
Sportal Slovenski vaterpolisti imajo novega selektorja
Ne spreglejte