Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
19.49

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Aneta Fidel Tadeja Petrič Nina Volčina svetovno prvenstvo balinanje

Sobota, 11. 11. 2023, 19.49

5 mesecev, 2 tedna

Rumilly, SP v balinanju

Tri kolajne za odlične slovenske balinarke v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Slovenska balinarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu za ženske in mešane discipline v francoskem Rumillyju osvojila srebrno in dve bronasti medalji. Nina Volčina je bila druga v hitrostnem zbijanju, bronasti medalji pa so osvojile Tadeja Petrič in Aneta Fidel v igri dvojic ter Nina Volčina in Tadeja Petrič v štafetnem zbijanju.

Nina Volčina je bila srebrna v hitrostnem zbijanju. | Foto: Balinarska zveza Slovenije Nina Volčina je bila srebrna v hitrostnem zbijanju. Foto: Balinarska zveza Slovenije Kot so sporočili z Balinarske zveze Slovenije, si je Nina Volčina nastop v finalu hitrostnega zbijanja priborila z zmago v petkovem polfinalu proti Italijanki Sereni Traversa s 34:32.

V boju za naslov v zadnji disciplini svetovnega prvenstva pa jo je pričakala Turkinja Inci Ece Ozturk. V petminutnem finalnem nastopu pred nabito polnimi tribunami si je 23-letna slovenska reprezentantka že v prvih petih minutah priigrala pet točk zaostanka, na koncu pa je klonila s 27:40.

Dvojica Tadeja Petrič in Aneta Fidel si je mesto na zmagovalnem odru zagotovila z zmago v petkovem četrtfinalu proti favoriziranima domačinkama Coralie Rives in Pauline Gouilloud z 10:5, po sobotnem polfinalnem porazu proti hrvaški navezi Carollina Bajrić/Nikol Belasić s 4:10 pa sta se Slovenki morali zadovoljiti z bronom.

Slovenija je bila po zaslugi Nine Volčina in Tadeje Petrič po petkovem porazu proti hrvaški štafeti Ria Vojković/Carollina Bajrić bronasta tudi v štafetnem zbijanju.

V igri posamezno je Tanja Marc po porazu z Argentinko Romino Bollati z 8:11 svoje nastope končala v četrtfinalu, tako kot Nina Volčina in Martin Zdauc v mešanem štafetnem zbijanju, Polona Premru v natančnem zbijanju ter Dejan Tonejc in Tadeja Petrič v mešanem krogu pa so izpadli v kvalifikacijah.

Preberite še:

Slovenska balinarska reprezentanca, svetovni pokal
Sportal Vrhunski dosežek slovenske vrste v Franciji
Ne spreglejte