Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2022,
18.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Tony Romo New England Patriots Tampa Bay Buccaneers ameriški nogomet Tom Brady

Torek, 10. 5. 2022, 18.30

1 leto, 11 mesecev

Sedemkratni zmagovalec Super Bowla bo televizijski komentator

Brady že našel novo službo - za 20 milijonov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Tom Brady | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši igralec ameriškega nogometa vseh časov Tom Brady bo po koncu kariere strokovni komentator na ameriški televizijski mreži Fox Sports.

Tom Brady
Sportal Ni še konec: Tom Brady se vrača!

Zdaj že 44-letni Tom Brady, nekdanji zvezdnik moštva New England Patriotsov, zdaj pa Tampa Bay Buccaneersov, bo delal kot komentator skupaj s Kevinom Burkhardtom. "Veseli smo, da lahko sporočimo, da se bo sedemkratni zmagovalec Super Bowla Tom Brady neposredno po koncu aktivne kariere priključil Fox Sportsu kot vodilni analitik," so zapisali pri Foxu.

Zagotovo se mu tudi v tej vlogi obeta izjemna kariera, saj imajo podajalci odličen vpogled v igro. Tony Romo, nekdanji podajalec Dallas Cowboysov, je že v svoji prvi komentatorski sezoni postal prava zvezda in pogosto pravilno napove akcijo, ki sledi.

Brady Super Bowl | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Brady je po prejšnji sezoni oznanil konec tekmovalne kariere, a si 40 dni pozneje premislil. V NFL se vrača za vsaj še eno sezono. Kot je sporočil, je na igrišču ostalo še nekaj nedokončanih stvari zanj in za ekipo Tampe, a je navdušen tudi nad sodelovanjem s Foxom.

Brady je leta 2021 z Buccaneers osvojil naslov. Zdaj se že pripravlja na novo sezono, ko bo ekipa med drugim obiskala tudi Evropo. Nam najbližja bo tekma 13. novembra v Münchnu, kjer se bo ekipa s Floride na stadionu Bayerna pomerila s Seattle Seahawks.

Po poročanju ameriških medijev naj bi Brady za delo na televiziji prejel med 20 in 25 milijonov ameriških dolarjev na leto (torej med 19 in 24 milijonov evrov). Še noben komentator ni zaslužil toliko. Tony Romo in Troy Aikman zaslužita 18 milijonov dolarjev na leto. 

MIami Hamilton Brady golf
Sportal Največja vseh časov na golfu: 14 naslovov na eni fotografiji
Ne spreglejte