Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2015,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

svetovno prvenstvo Manca Fajmut Bojan Tokič Jan Žibrat

Torek, 28. 4. 2015, 16.06

8 let

Tokič in Žibrat izgubila, Fajmutova edina svetla točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavni turnir svetovnega namiznoteniškega prvenstva v Suzhouju se za slovenski tabor ni končal uspešno. Bojan Tokič in Jan Žibrat sta bila poražena, manca Fajmut je reševala slovensko čast.

Negativno je presenetil Bojan Tokič, ki proti kvalifikantu, Čehu Lubomiru Jančariku, ni dobil niti niza. Izgubil je tudi Jan Žibrat, od katerega je bil s 4:2 boljši Japonec Masaki Joshida, edina svetla točka pa je bila Manca Fajmut.

Korošica, ki se je na glavni turnir prebila iz kvalifikacij, je v prvem krogu premagala Rusinjo Julijo Prohorovo, z uvrstitvijo med 64 najboljših igralk, naslednja tekmica bo v sredo Nemka hrvaških korenin Irene Ivančan, pa je dosegla svoj največji uspeh v karieri.

Neuspešni pa sta bili njeni reprezentančni kolegici Alex Galič in Tamara Pavčnik, prvo je premagala 30. igralka sveta Lee Ho Ching iz Hongkonga, drugo pa 26. igralka sveta Ri Myong Sun iz Severne Koreje, obe nista osvojili niti niza.

Pred tedni premagal velikega Bolla, na Kitajskem pa se mu je zalomilo Tokič je imel tokrat na Kitajskem dokaj ugoden žreb, saj v njegovem delu v uvodnih treh krogih ni bilo igralcev, ki bi jim lahko nadeli naziv nepremagljivi. Štiriintridesetletni Novogoričan je pred tedni v polfinalu Bundeslige ugnal Tima Bolla in potrdil odlično pripravljenost, žal pa se mu je na Kitajskem še drugič v karieri zalomilo že na prvi oviri. Pred desetimi leti ga je v prvem krogu SP v Šanghaju ustavil Ukrajinec Aleksander Diduh, tokrat pa je bil za našega najboljšega igralca s 4:0 usoden 145. igralec sveta Čeh Lubomir Jančarik. Črni torek za dvakratnega olimpijca je zaokrožil poraz v dvojicah skupaj z Aleksandarjem Karakaševićem. Od slovensko-srbske naveze sta bila s 4:2 Šveda Kristian in Mattias Karlsson.

Žibrat se je pomeril z Japoncem Masakijem Yoshido, tekmecu se je sicer odlično upiral, a na koncu vseeno moral priznati premoč. Prlek se je skupaj z Darkom Jorgičem poslovil tudi v igri dvojic, v prvem krogu sta izkusila moč aktualnih svetovnih prvakov iz Tajvana Chen Chien-Ana in Chuang Chih-Yuana, ki sta slavila s 4:0.

Ne spreglejte