Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 4. 2021,
16.23

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

evropsko prvenstvo Tjaša Kysselef

Sobota, 24. 4. 2021, 16.23

3 leta

BASEL, EVROPSKO PRVENSTVO V ŠPORTNI GIMNASTIKI

Tjaša Kysselef na evropskem prvenstvu do uspeha kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je v finalu preskoka zasedla peto mesto. | Foto Guliverimage

Tjaša Kysselef je v finalu preskoka zasedla peto mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je v finalu preskoka na evropskem prvenstvu v Baslu zasedla peto mesto. Sedemindvajsetletnica se je v sredinih kvalifikacijah prvič v karieri prebila med najboljšo osmerico stare celine, danes pa je z dvema dobrima skokoma prišla do uspeha kariere.

Po novem uspešnem nastopu je telovadka Zelene jame razumljivo sijala od sreče, še posebej,ker je bila to njena prva velika tekma po več kot letu dni in odsotnosti zaradi poškodbe in operacije gležnja.

"Spet sem skoraj tako šokirana, kot sem bila po kvalifikacijah in preboju v finale. Oba skoka sta mi zelo lepo uspela in da sem bila na koncu celo peta, to je neverjetno! Noro!" je bila po nastopu v pogovoru za STA navdušena Kysselefova, ki kar ni mogla verjeti, kako se je tekma razpletla.

Na veliko veselje prirediteljev je zmago na preskoku slavila domačinka Giulia Steingruber s 14,824 točke. Srebrna je bila najboljša iz kvalifikacij Britanka Jessica Gadirova (14,466), bronasta pa Rusinja Angelina Melnikova (14,416).

Slavila je Giulia Steingruber. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slavila je Giulia Steingruber. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še pred dvema mesecema ni verjela

Kysselefova je za finalni nastop prejela povprečje 13,666 točke. "To prvenstvo, ta finale sem doživela kot nekaj najlepšega v karieri doslej. Počutim se, kot da spet prvič tekmujem. Ne morem verjeti," je vzhičeno pripovedovala in spomnila: "Še pred dvema mesecema nisem verjela, da se bom lahko pripravila za to prvenstvo. Res se mi je vse 'poklopilo'. Noro vesela sem, srečna in hvaležna za vse."

Ljubljančanka je bila obenem zadovoljna, da je noga zdržala, čeravno čuti bolečine: "Noga je super, je stabilna. Malo me boli, ampak to sem pričakovala ob vseh teh doskokih na trdo podlago. Vedela sem, da me to čaka. Pomagam si s protivnetnimi tabletami in si nogo hladim z ledom."

Tudi pred današnjim nastopom je imela tremo, vendar je, kot pravi, danes bistveno bolj uživala v nastopih kot v kvalifikacijah: "Malo sem bila v skrbeh, ali bo noga zdržala, morda je bila zato spet prisotna trema. Sicer pa sem vedela, da znam in zmorem. Zelo sem uživala v nastopu, ki mi je prinesel peto mesto na prvenstvu v olimpijskem letu - to je res super uspeh."

Kysselefova bo skupaj s trenerjem Andrejem Mavričem še en dan ostala v Baslu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kysselefova bo skupaj s trenerjem Andrejem Mavričem še en dan ostala v Baslu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sezono bo nadaljevala na junijskih tekmah

Kysselefova bo skupaj s trenerjem Andrejem Mavričem še en dan ostala v Baslu, počakala bosta sodnike - v nedeljo sledi še druga polovica finalov -, nato pa se bodo s kombijem vrnili v domovino. "Moram reči, da mi zelo prija, da ostanemo tu še en dan in ne pakiramo domov takoj po tekmi. Tako bom lahko še malo užila ta uspeh."

Kot je še dejala, se zaradi praznih tribun brez gledalcev v luči omejitev koronske pandemije ne počuti nič prikrajšano. "Ne, vzdušje je bilo vseeno dovolj tekmovalno. Prej bi me iz tira spravila nabito polna dvorana. Pa še po res dolgem času so lahko moji bližnji in ljubitelji našega športa finalne nastope spremljali preko nacionalne televizije, kar mi je dalo kvečjemu dodaten elan," je sklenila Kysselefova, ki bo sezono nadaljevala na junijskih svetovnih pokalih, jeseni jo čaka domači svetovni pokal v Kopru, nato pa še svetovno prvenstvo.

Z današnjim dnem je obenem tudi konec slovenskih nastopov na tem gimnastičnem EP, na katerem so se delila tudi mesta za poletne olimpijske igre v Tokiu. Med slovenskimi kandidati za zdaj nihče še ni potrdil olimpijske norme.

Izidi, ženske:
- preskok:

1. Giulia Steingruber (Švi) 14,824
2. Jessica Gadirova (VBr) 14,466
3. Angelina Melnikova (Rus) 14,416

- dvovišinska bradlja:
1. Angelina Melnikova (Rus) 14,500
2. Vladislava Urazova (Rus) 14,333
3. Amelie Morgan (VBr) 14,100

Preberite še:

Viktorija Listunova
Sportal Rusiji v Baslu obe mnogobojski kroni
Rok Klavora
Sportal Moški tabor brez finala, Bertoncelj zadovoljen, Klavora poškodovan
Ne spreglejte