Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 4. 2021,
21.25

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Sebastijan Piletič Luka Bojanc Nikolaj Božič Sašo Bertoncelj gimnastika evropsko prvenstvo Rok Klavora

Četrtek, 22. 4. 2021, 21.25

2 leti, 12 mesecev

BASEL, EVROPSKO PRVENSTVO V ŠPORTNI GIMNASTIKI

Moški tabor brez finala, Bertoncelj zadovoljen, Klavora poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Rok Klavora | Rok Klavora se je na ogrevanju poškodoval. | Foto Vid Ponikvar

Rok Klavora se je na ogrevanju poškodoval.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski telovadci so v današnjih kvalifikacijah evropskega prvenstva v Baslu ostali brez finala. Sašo Bertoncelj (13,433 točke) je na konju z ročaji solidno opravil sestavo in je bil glede na okoliščine z nastopom zadovoljen. Medtem pa je imel Rok Klavora smolo, saj se je na ogrevanju za parter poškodoval in sploh ni nastopil na tekmi.

Bertoncelj, ki je nastopil na že 18. EP, svojem zadnjem v karieri, si je decembra v Mersinu resno poškodoval ramo. Nato je moral dva meseca popolnoma mirovati, preden se je lahko vrnil k treningom.

"Šele konec februarja sem začel trenirati, prej sem moral mirovati. Zadovoljen sem, saj sem v teh okoliščinah naredil največ. Škoda, malo prehitro po poškodbi je bilo zame to prvenstvo," je iz Basla sporočil Bertoncelj in dodal, da mu je žal, ker je imel takšne težave v pripravah na svoje zadnje EP v karieri.

Na koncu mu sploh ni veliko zmanjkalo do finala, malo več kot pol točke, zasedel je 17. mesto. "Prikazal sem sestavo z izhodiščno vrednostjo 15,700 točke, ker je bila to edina, ki sem jo lahko izvedel. Če bi šel vsaj 16,100, bi morda lahko računal na finale, a to ni bilo realno. Škoda, ni bil problem v prvinah, to mi vse teče, težava je bila v kondiciji. Za to pa je potreben čas, ki ga jaz tokrat nisem imel dovolj na voljo."

"Zadovoljen sem, saj sem v teh okoliščinah naredil največ. Škoda, malo prehitro po poškodbi je bilo zame to prvenstvo," je iz Basla sporočil Bertoncelj. | Foto: Ana Kovač "Zadovoljen sem, saj sem v teh okoliščinah naredil največ. Škoda, malo prehitro po poškodbi je bilo zame to prvenstvo," je iz Basla sporočil Bertoncelj. Foto: Ana Kovač

Bertoncelj, ki pravi, da pri njem volja do garanja v telovadnici ni težava, temveč zdravje, je bil na koncu lahko zadovoljen s svojim nastopom, predvsem v luči nadaljevanja sezone: "V načrtu imam tri spomladanske tekme svetovnega pokala, Varno, Osijek in Doho, jeseni še domači svetovni pokal v Kopru, za konec kariere pa še svetovno prvenstvo. Tam si želim pokazati vse, kar znam."

Smola za Klavoro

Medtem pa je imel drugi slovenski kandidat za finale EP Klavora veliko smolo. Kot je iz Švice sporočil selektor moške vrste Sebastijan Piletič, ni bilo kakšnega padca ali česa podobnega, vendar je Klavoro na ogrevanju pred tekmo po doskoku akrobatike stisnilo v hrbtu, nato pa ni več mogel normalno hoditi.

"Lepo je vadil, nato pa po akrobatiki sicer pristal nekoliko globlje v počep, a nič posebnega. Zatem se je sesedel in dejal, da ga je uščipnilo. Ker ni mogel nadaljevati, so ga prepeljali v bolnišnico na slikanje," je pojasnil selektor.

Po opravljenih pregledih v bolnišnici se je iz Basla javil tudi 32-letni telovadec, ki je že pred odhodom na EP napovedal, da bo to njegova zadnja velika tekma kariere. "Pregled s CT-jem je pokazal staro poškodbo razpoke na vretencu. Jutri zjutraj me čaka še pregled z magnetno resonanco, da vidijo, ali je počil disk. Ne vem, kako se je to lahko zgodilo," je dejal Klavora.

"Pri doskoku sem začutil ostro bolečino v hrbtu in se samo še ulegel," je še pojasnil Ljubljančan.

Na prvenstvu sta nastopila še dva slovenska telovadca. Debitant Nikolaj Božič (12,336) je po besedah Piletiča zelo dobro opravil svoj nastop na parterju, medtem ko je Luki Bojancu (12,033) sama sestava na krogih lepo uspela, vendar je pri seskoku padel.

Edini slovenski finale tega EP je že v sredo osvojila telovadka Tjaša Kysselef, ki se je prvič v karieri uvrstila med elitno osmerico.

Preberite še:

Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef prvič v karieri finalistka EP
Tjaša Kysselef
Sportal Treningi na prizorišču uspešni, v sredo se za telovadce začne zares
Ne spreglejte