Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
9. 6. 2013,
0.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tine Urnaut slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 9. 6. 2013, 0.42

7 let, 12 mesecev

Tine Urnaut: Zmagovalna serija naj traja čim dlje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski odbojkarski kapetan Tine Urnaut se je s soigralci suvereno uvrstil na evropsko prvenstvo, kjer pa pričakuje rezultatski korak naprej. Naloga bo vse prej kot lahka.

"Tekme, kjer se odloča o odhodu na velika tekmovanja, so vedno nervozna. To se je videlo tudi v naši igri, a vseeno, kljub malce slabši predstavi, smo zelo zadovoljni, da se nam je uspelo uvrstiti na EP. Rezerv je še veliko, ne bi mogel izpostaviti kje, a mislim, da prav v vseh elementih. Veliko je še manevrskega prostora. Zdaj nas čaka nekaj počitka, potem pa bomo počasi začeli z misijo Danska. Časa za pripravo bo veliko, upam, da bomo dobro tempirali formo, moramo seveda ostati tudi zdravi, in na evropsko prvenstvo res prišli maksimalno pripravljeni," je po uvrstitvi na EP sedmi sili razlagal slovenski kapetan, Tine Urnaut, ki bi si želel na Danskem narediti še korak naprej. "Že na preteklem EP v Avstriji smo igrali solidno, prišli do prvih zmag, a tistega odločilnega koraka nismo naredili. Če bomo res maksimalno pripravljeni, dali vse od sebe, če bodo aktivirane vse rezerve, menim, da nas taka igra lahko popelje zelo visoko."

Slovenskega kapetana ni bilo potrebno niti opozoriti na številno publiko v Stožicah. "Če primerjam tekme v kvalifikacijah za SP in zdaj proti Hrvaški, je bilo tokrat neprimerljivo veliko lepše igrati. Gledalci pridejo do izraza predvsem v težkih trenutkih, mislim, da so nam v drugem nizu tudi oni zelo pomagali, da smo osvojili tiste dve točki več od Hrvatov. Če bo šlo tako naprej, da bo vsako tekmo več gledalcev, bomo res presrečni."

"Rezultati so res lep dokaz, da se dela dobro"

Slovenija je v novi podobi, z novim predsednikom, novim selektorjem na uradnih tekmah zabeležila še peto zmago in je še brez poraza. Do kdaj lahko traja ta odlična serija? "Zmagovalna serija naj traja čim dlje. Naredili bomo vse, da bomo zmagali tudi šestič. To bi seveda pomenilo, da bi na Danskem v prvem krogu EP-ja morali pasti evropski prvaki. Zakaj pa ne," pravi Tine, ki dodaja, da s soigralci niso rekli zadnje niti v boju za svetovno prvenstvo. "Že, ko smo se prijavili za nastop v kvalifikacijah za SP, smo si dejali, da bomo naredili vse, da člansko ekipo prvič v zgodovini popeljemo na svetovno prvenstvo. Ta želja ostaja še kako živa."

Kako pa kapetan vidi delo Luke Slabeta. Rezultati govorijo, da se dela odlično. "Kakšne primerjave med selektorji ne bi delal. Vsak trener, s katerim sem do zdaj delal, ima drugačen pristop, drugačno vizijo. Rezultati so res lep dokaz, da se dela dobro. Tudi pred evropskim prvenstvom nas boste spraševali enako. Rezultati bodo povedali največ, a zaenkrat res kaže, da smo na pravi poti. Niti pa se ne bojim, da bi se v prihodnosti krivulja rezultatov obranila v drugo smer," še zaključuje Urnaut.

Ne spreglejte