Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rok Drakšič Tina Trstenjak

Petek, 19. 12. 2014, 18.49

8 let

Tina Trstenjak in Rok Drakšič - naj judoista 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Judo zveza Slovenije je na gradu v Slovenski Bistrici nagrado za najboljšega judoista leta 2014 podelila Roku Drakšiču, med ženskami pa izbrala Tino Trstenjak.

Drakšič si je naziv najboljšega prislužil z bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v Montpellierju, Trstenjakova pa je srebru s prvenstva stare celine dodala še bron na svetovnem prvenstvu v Čeljabinsku.

"Lahko rečem, da je evropska medalja pika na i, sezona je bila uspešna, a se ni izšla, kot bi hotel. Krive so tudi poškodbe, zato si za naslednjo sezono želim, da bi bila še boljša kot letošnja. Priznanje judoist leta mi veliko pomeni, saj poleg dosežkov na mednarodnih prizoriščih kaže, da se trudim tudi na domačih tleh," je po vnovič osvojenem nazivu judoista leta dejal Rok Drakšič.

Dobre borbe prinesejo dobre rezultate

Trstenjakova je za razliko od klubskega sotekmovalca naslov judoistke leta osvojila prvič v karieri. "To je potrditev dobrega dela in sem zelo vesela, da mi je uspelo. Tudi za prihodnje leto si želim še več dobrih rezultatov in dobrih borb. Prav dobre borbe so namreč izrednega pomena, saj potem pridejo z njimi tudi dobri rezultati in uvrstitve. Že v mladih letih, ko sem gledala judo po televiziji in potem, ko sem v klubu srečevala sotekmovalke, ki so že imele rezultate, sem si že želela stopiti na zmagovalne stopničke," pa je po podelitvi dejala Tina Trstenjak.

Pri članicah sta se za Trstenjakovo razvrstili njeni klubski kolegici Ana Velenšek in Petra Nareks, v moški konkurenci pa za Drakšičem Matjaž Ceraj (Impol) in Adrian Gomboc (Sankaku). Najboljši klub med članicami in med člani je po pričakovanjih Z'dežele Sankaku, ki ga vodi Marjan Fabjan. Omenjeni klub z Lopate pri Celju je tudi zmagovalec slovenskega pokala za minulo leto.

Med starejšimi deklicami je bila najboljša Nuša Perovnik (Acron Slovenj Gradec), med starejšimi Jaro Vezjak (Branik Broker), med mlajšimi kadetinjami Zala Pečoler, med mlajšimi kadeti Vinko Prevolšek (oba Acron Slovenj Gradec), med kadetinjami Maruša Štangar (Olimpija), med kadeti Martin Hojak (Bežigrad), med mladinkami Andreja Leški, med mladinci Martin Hojak (oba Bežigrad), med mlajšimi članicami Klara Apotekar (Sankaku), med mlajšimi člani pa David Kukovica (Branik Broker).

Ne spreglejte