Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2022,
9.14

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

golf Tiger Woods

Petek, 8. 4. 2022, 9.14

2 leti

14 mesecev po hudi nesreči je nazaj

Velika vrnitev Tigerja Woodsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Tiger Woods | Ameriški golfski zvezdnik Tiger Woods 14 mesecev po hudi prometni nesreči, ki bi ga lahko stala življenja, noge ali kariere, spet igra na najvišji ravni. | Foto Guliverimage

Ameriški golfski zvezdnik Tiger Woods 14 mesecev po hudi prometni nesreči, ki bi ga lahko stala življenja, noge ali kariere, spet igra na najvišji ravni.

Foto: Guliverimage

Ameriški golfski zvezdnik Tiger Woods 14 mesecev po hudi prometni nesreči, ki bi ga lahko stala življenja, noge ali kariere, spet igra na najvišji ravni, mastersu v Augusti. Navdušenje nad vrnitvijo 46-letnika je veliko, toda Woods ni le nazaj, tudi igra dobro. Ob koncu prvega dne vodi Južnokorejec Sung-jae Im, Woods je deseti.

Sung-jae Im je v vodstvu s petimi udarci pod parom igrišča, ki je 72 udarcev, Woods je deseti z 71 udarci, le štirimi več od vodilnega golfista.

"Sem ravno tam, kjer moram biti," je po prvem dnevu dejal 15-kratni zmagovalec majorjev, ki je s svojim nastopom zasenčil vse tekmece.

"Mislim ... vzdušje je bilo naravnost 'električno'," je dejal Woods, oblečen v živorožnato srajco s črnimi hlačami, ki ni igral pred navijači na mastersu v Augusti vse od leta 2019, ko je z zmagoslavjem končal 11-letno sušo in utrdil svojo vrnitev po operaciji hrbtenice. Zdaj si na tisoče navijačev ob igrišču skuša od blizu ogledati vsak njegov korak.

Po prvem dnevu je v vodstvu Sung-jae Im. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po prvem dnevu je v vodstvu Sung-jae Im. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Medtem pa je Im na vrhu dan končal s petimi birdieji in eaglom ter petimi udarci pod parom igrišča (67). Avstralec Cameron Smith, ki tako kot Im lovi prvi naslov na majorjih, po prvem dnevu zaostaja za udarec.

Anglež Danny Willett, zmagovalec mastersa 2016, Čilenec Joaquin Niemann, prvi igralec sveta Scottie Scheffler in dvakratni zmagovalec majorjev Dustin Johnson so vsi uvodni dan končali s tremi udarci pod parom.

Dan se je zaradi nevihte začel s polurno zamudo, kar je le še povečalo navdušenje gledalcev pred vrnitvijo Woodsa, ki so ga pozdravili z gromkim aplavzom.

Tiger Woods
Sportal Tiger Woods se pripravlja na veliko vrnitev
Tiger Woods na igrišču v Atlanti
Sportal Se obeta čudežna vrnitev Tigerja Woodsa?
Pia Babnik
Sportal Pia Babnik pred zadnjim dnem napredovala, domačinka pred zmago

 

Ne spreglejte