Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
22.17

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL Atlanta Falcons

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 22.17

5 let, 2 meseca

Texans strah vzbujajoče, Saints v izgubljenem položaju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Packers so se pobrali po nesrečnem porazu v tretjem krogu in nov udarec prizadejali Saintsom. Po štirih tekmah tri ekipe ostajajo neporažene - zastrašujoče delujejo Texans in Falcons.

Po štirih tednih nove sezone profesionalne lige ameriškega nogometa NFL brez poraza ostajajo Arizona Cardinals, Atlanta Falcons in Houston Texans. Cardinals so Miami Dolphins premagali šele v podaljšku (24:21). Tudi Falcons so slavili šele s prostim strelom v zaključku tekme - 30:28 proti Carolina Panthers. S tremi "touchdowni" in 369 jardi je izstopal podajalec Matt Ryan (dva TD sta šla na lovilca Roddyja Whita). Po prvi četrtini rednega dela prvenstva še bolj zastrašujoče delujejo Texans - imajo zelo dobro obrambo in v tekaču Arianu Fosterju strah in trepet v napadu. Slednji jim je v nedeljo pritekel 86 jardov in "touchdown", podajalec Matt Shaub je imel 202 jarda in dva "touchdowna", dva pa je dosegla tudi njihova obramba. Tako so Tennessee Titanse premagali z 38:14.

Če imajo te tri ekipe razmerje zmag in porazov 4-0, imata ravno obratnega 0-4 Cleveland Browns in New Orleans Saints. Čeprav so slednji brez suspendiranega trenerja, pa nihče ni pričakoval, da bo ekipa z lanskim rekorderjem po številu jardov Drewjem Breesom in njegovimi številnimi odličnimi lovilci in tekači, tako zelo izgubljena. Nov udarec so zmagovalcem Super Bowla izpred treh let prizadejali Green Bay Packers, predlanski prvaki lige NFL. Garrett Hartley je v zaključku tekme streljal prosti strel, ga zadel, a so sodniki piskali nedovoljeno držanje. Ponovljen strel z 48 jardov pa ni zadel in Packers so slavili z 28:27. Tudi Green Bay je nujno potreboval zmago, potem ko so po sodniški napaki teden prej izgubili in imeli izkupiček 1-2. V podobno nezavidljivem položaju so bili tudi New England Patriots, a so za drugo zmago v sezoni zaostanek 7:21 proti Buffalo Bills spreobrnili v zmago 52:28.

Izpostavimo še tretjo zmago San Francisco 49ers, ki so povsem onemogočili New York Jets (34:0). Še naprej pozitivno presenečajo Minnesota Vikings, ki so s tretjo zmago celo vodilni v svoji diviziji. Divizijske tekmece Detroit Lions, največje razočaranje sezone, so premagali z 20:13, pa čeprav njihov napad ni dosegel niti "touchdowna" (oba sta bila dosežena ob vračanju žoge - Percy Harvin je tekmo začel s 105 jardov dolgim "touchdownom"). In brata Manninga? Tokrat je zmagal Peyton, Eli pa je izgubil. S tremi "touchdowni" in 338 jardi je Peyton Denver Broncos popeljal do zmage 37:6 nad Oakland Raiders; Eli pa je z New York Giants s 17:19 klonil proti divizijskim rivalom Philadelphia Eagles, ki so s tretjo zmago povedli v NFC vzhod. "Kicker" Lawrence Tynes je v zadnji sekundi s 54 jardov zgrešil prosti strel za zmago.

Ne spreglejte