Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
16.54

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
Zala Trtnik Anže Hribar Kevin Buckley gimnastika Tjaša Kysselef

Natisni članek

Sobota, 6. 4. 2024, 16.54

3 mesece, 2 tedna

Gimnastika, Osjek, svetovni izziv

Telovadka Tjaša Kysselef tretja na svetovnem izzivu v Osijeku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je tudi na drugi postojanki svetovnega izziva v Osijeku pristala na odru za zmagovalke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tjaša Kysselef je tudi na drugi postojanki svetovnega izziva v Osijeku pristala na odru za zmagovalke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je tudi na drugi postojanki svetovnega izziva v Osijeku pristala na odru za zmagovalke. Tridesetletna Ljubljančanka je v finalu preskoka s povprečjem 12,883 točke zasedla tretje mesto. Zmagala je dvakratna evropska prvakinja (2017, 2023) na tem orodju, Francozinja Coline Devillard, s 13,700.

Na prvi postaji svetovnega izziva minuli teden v Antalyi je Kysselef slavila svojo prvo zmago po dveh letih, tokrat pa je zaostala za francosko prvakinjo Devillard in Madžarko Greto Mayer (13,149 točke) na drugem mestu.

Njena skoka sta bila danes boljša kot v kvalifikacijah, kljub nekaj napakam sta bila dovolj za bronasto kolajno.

Medalja "kar lepo presenečenje"

"Danes sem osvojila bronasto medaljo, kar je bilo glede na vse, kar se je dogajalo ta teden, zame kar lepo presenečenje," je po novem uspehu uvodoma povedala Tjaša Kysselef.

"Teden je bil zame prav peklenski, ker imam težave z nogami, tako da nisem bila povsem prepričana, kako bom izpeljala tekmo. Že v kvalifikacijah se je pokazalo, da nekaj ni v redu, saj nisem mogla pridobiti dovolj hitrosti, sprintati, da bi lahko izvedla primerne skoke. Težave so se kar vrstile," je o celotnem vikendu povedala izkušena telovadka, ki se je kljub temu odločila, da bo danes stisnila zobe in nastopila tudi v finalu.

"Zelo sem si želela tekmovati in popraviti vtis s kvalifikacij, nisem niti razmišljala, kam me bo to pripeljalo. Večer pred finalom sem bila že na robu obupa, ker nisem vedela, kaj naj naredim. Zdaj sem vesela, da sem tekmovala in osvojila medaljo, ampak morda je čas, da se malo umirim in spočijem, današnji uspeh pa je bil zame res vrhunec tedna," je pojasnila Kysselef.

"Če bi opisala, kako sem tekmovala, lahko rečem, da moji skoki niso bili takšni, kakršne znam prikazati. Pri obeh skokih je manjkal doskok, tudi faza leta ni bila najboljša. Ampak danes je bilo bolj pomembno to, da skoke naredim varno in pristanem na noge," je dodala.

Še dva slovenska finalista

Sebastjan Piletič po nastopu Kevina Buckleyja: Kevin je danes prikazal lepo sestavo, vendar je na koncu zastal pri seskoku, tako da mu ga sodniki niso šteli v težavnost.  | Foto: www.alesfevzer.com Sebastjan Piletič po nastopu Kevina Buckleyja: Kevin je danes prikazal lepo sestavo, vendar je na koncu zastal pri seskoku, tako da mu ga sodniki niso šteli v težavnost. Foto: www.alesfevzer.com V finalne nastope sta se prek kvalifikacij prebila še dva Slovenca. Kevin Buckley je v svojem prvem finalu svetovnega izziva na konju z ročaji z 11,850 točke zasedel sedmo mesto, s čimer je dosegel uspeh kariere.

"Kevin je danes prikazal lepo sestavo, vendar je na koncu zastal pri seskoku, tako da mu ga sodniki niso šteli v težavnost. Sicer je bila sestava lepa, še posebej zato, ker je bil junija lani operiran na zapestju in še ne more konja vaditi 'na polno'," je iz Osijeka sporočil trener Sebastijan Piletič.

Kot je razkril, pa Buckleyja v nedeljo nepričakovano čaka še en finalni nastop. Na krogih je bil z devetim mestom prva rezerva za finale, po odpovedi enega od telovadcev pa bo imel v nedeljo novo priložnost za nastop med elito, kar se ne zgodi ravno pogosto.

Prvi rezervi za finale sta bila z devetima mestoma tudi Anže Hribar na parterju ter Beno Kunst na preskoku.

Zala Trtnik pa je po finalu na gredi minuli vikend v Antalyi tokrat nastopila med najboljšimi na dvovišinski bradlji in z 12,733 točke zasedla peto mesto. Zmagala je evropska prvakinja na tem orodju iz leta 2021, Francozinja Melanie de Jesus dos Santos (14,533), tudi evropska prvakinja v mnogoboju (2019) ter dvakratna evropska prvakinja na parterju.

Osijek je po Antalyi druga postojanka sezone, nato v sklopu svetovnega izziva sledijo še tri tovrstne tekme, Varna (23. - 26. maj), Koper (30. maj - 2. junij) in Sombotel (4. - 6. oktober).

Še prej telovadce od 17. do 20. aprila čaka svetovni pokal v Dohi, ki je zadnja od štirih kvalifikacijskih tekem za specialiste v boju za pariške olimpijske igre.

Preberite še:

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef v Turčiji ugnala vso konkurenco
Ne spreglejte