Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2023,
23.05

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

gimnastika kvalifikacije za olimpijske igre Lucija Hribar

Ponedeljek, 2. 10. 2023, 23.05

7 mesecev

Lucija Hribar na SP ujela vozovnico za Pariz 2024

Slovenska telovadka ujela velike sanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar | Lucija Hribar je na 52. svetovnem prvenstvu v Antwerpnu izpolnila svoje sanje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Lucija Hribar je na 52. svetovnem prvenstvu v Antwerpnu izpolnila svoje sanje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljša slovenska telovadka Lucija Hribar je na 52. svetovnem prvenstvu v Antwerpnu, glavnem kvalifikacijskem situ za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu, izpolnila svoje sanje. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je vse štiri sestave danes opravila zanesljivo, brez padca, in si med kvalifikantkami preko mnogoboja priborila olimpijski nastop.

Po dolgi in živčni vojni čakanja je po koncu vseh kvalifikacijskih bojev jasno, da se je varovanki trenerke Nataše Retelj uspelo prebiti na olimpijski turnir v Pariz, kar je bil njen glavni cilj.

V kvalifikacijskem mnogoboju je bilo za posameznice brez ekip na voljo le 14 mest, Hribar pa se je uspelo uvrstiti med teh 14 olimpijskih potnic.

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna, saj mi je tekmovanje uspelo izpeljati tako, kot sem si želela - brez padca. Zdaj pa upam, da se mi bo uspelo uvrstiti na olimpijske igre," je takoj po uspešno opravljenih popoldanskih kvalifikacijah povedala Lucija Hribar.

Kot je dodala mlada telovadka Zelene jame, je tekmo doživljala zelo dobro. "Na začetku pred prvim nastopom na parterju sem bila malo živčna, po uspešnem uvodnem nastopu pa sem se malo bolj sprostila in to se je pokazalo tudi na drugih orodjih, saj sem 'odtekmovala' odlično," je za STA iz Belgije še povedala Hribar, ki je bila najbolj zadovoljna s svojo predstavo na dvovišinski bradlji.

"Najlepše mi je uspela sestava na bradlji, malo manj pa sem zadovoljna s sodniško oceno, saj ponavadi za takšno vajo prejmem višjo. Morda so sodnice na SP nekoliko bolj stroge kot na svetovnih pokalih. Vzdušje v dvorani je bilo izjemno, saj je prišlo veliko gledalcev in je bilo užitek tekmovati pred skoraj polno dvorano Sportpaleis. Pri nas česa takšnega ne moreš doživeti, super je bilo," je dodala najboljša slovenska telovadka, nato pa se je zanjo začelo dolgo, živčno čakanje, k sreči zanjo s sanjskim razpletom.

Zala Trtnik | Foto: Grega Valančič/Sportida Zala Trtnik Foto: Grega Valančič/Sportida

Z nastopi na SP je bila dokaj zadovoljna tudi štiri leta mlajša Zala Trtnik, ki je tri sestave opravila po željah, na bradlji pa je imela padec. Še zlasti, ker je imela ves teden velike težave z bolečinami v hrbtu, vendar je stisnila zobe in odtekmovala celoten mnogoboj.

"Z današnjo tekmo sem še kar zadovoljna. Veseli me, da sem lahko kljub bolečinam zdržala do zadnjega orodja. Na bradlji sem sicer naredila veliko napako, ostalo je bilo pa v redu in zelo sem vesela za gred," pa je po tekmi dejala telovadka Giba, ki je skupno zbrala 47,866 točke.

"Tekma je za nami, mi smo zadovoljni. Lucija je naredila celoten mnogoboj brez padca, bilo je sicer nekaj manjših napak. Glede na to, da je bila to ena mojih najbolj stresnih tekem, je nastopila super. Le nekaj tisočink ji je zmanjkalo do tako želenih 50 točk," je tekmo po nastopih Slovenk ocenila trenerka Retelj in o možnostih za OI dodala: "Mi upamo, da bo to dovolj. Osebno mislim, da bo letos res težko, ker je ogromno dobrih tekmovalk. Upanje umre zadnje."

Kvalifikacijski mnogoboj je sicer dobila Američanka Simone Biles (58,865), ki je sinoči navdušila tudi z novim skokom na preskoku. Druga je bila njena rojakinja Shilese Jones (56,932), tretja pa Britanka Jessica Gadirova (56,766). Finale mnogoboja bo na sporedu v petek.

Ne spreglejte