Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
14.36

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,61

Natisni članek

Natisni članek

deskanje na vodi Tamayo Perry morski pes

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 14.36

3 mesece

Pred obalo otoka Oahu na Havajih ga je napadel morski pes

Tragedija na Havajih: Tamayo Perry umrl po napadu morskega psa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,61
Tamayo Perry |  Tamayo Perry | Foto Guliverimage

Tamayo Perry

Foto: Guliverimage

Sloviti deskar na valovih Tamayo Perry je izgubil življenje v napadu morskega psa med deskanjem na valovih v morju pred obalo otoka Oahu na Havajih, poročajo mediji, med njimi nemška tiskovna agencija dpa.

Devetinštiridesetletni Perry ni preživel napada morskega psa. Perry je umrl med deskanjem v nedeljo po lokalnem času, je na novinarski konferenci povedal namestnik vodje oddelka za pomorsko varnost Honoluluja Kurt Lager.

"Perry je bil reševalec iz vode, ki so ga imeli vsi radi, dobro poznan na severni obali, profesionalni deskar na valovih, znan po vsem svetu," je po tragični smrti dejal Lager.

Perry je delal tudi kot reševalec iz vode in občasno kot igralec. Nastopil je v surferskem filmu Valovi smrti (Blue Crush) s Kate Bosworth. Po lastnih podatkih in podatkih več medijev je igral manjšo vlogo v četrtem delu filmske franšize Pirati s Karibov.

Prepeljali so ga na plažo, a so bile rane zanj usodne

Tiskovna predstavnica službe za nujne primere v Honoluluju Shayne Enright je povedala, da je 49-letnika v nedeljo popoldne ob severni obali Oahuja napadel in smrtno poškodoval morski pes. Reševalci so ga z vodnim skuterjem odpeljali na plažo Malaekahana, a mu več niso mogli pomagati.

Po napadu je bilo po poročanju lokalnih medijev izdano opozorilo v zvezi z navzočnostjo morskih psov na tem območju. Župan Honoluluja Rick Blangiardi je smrt deskarja označil za "tragično izgubo".

Ne spreglejte