Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 8. 2014,
15.51

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Taljat Luka Božič Augsburg svetovni pokal slalom divje vode

Nedelja, 17. 8. 2014, 15.51

5 let

Taljat in Božič šesta v Augsburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat je niz tekem svetovnega pokala slaloma na divjih vodah končal na šestem mestu.

Na zadnji tekmi pokala v nemškem Augsburgu sta bila edina slovenska finalista. Tekma je bila pomembna tudi zaradi skupne razvrstitve v svetovnem pokalu, kjer sta zasedla končno tretje mesto.

Serija tekem za svetovni pokal se je končala na olimpijski progi v Augsburgu, kjer slovenska ekipa ni ponovila uspeha s prejšnjih tekem. Najboljši rezultat sta dosegla Božič in Taljat v C-2, ki sta zasedla šesto mesto. V polfinalu sta za nekaj sivih las poskrbela prav na vrhu proge, saj sta prejela dve kazenski sekundi že v prvih vratih, a sta nato stopnjevala svojo vožnjo in nato ob prihodu v cilj tudi prevzela vodstvo. Do konca polfinala so ju prehitele še štiri posadke.

V finalu sta s progo opravila brez kazenskih sekund, na koncu pa tekmovanje končala kot šesta. "Vožnjo sva opravila tako, kot smo se dogovorili, vendar pa sva na zadnjih protitočnih vratih naredila napako, kjer sva izgubila nekaj mest, glede na to, da smo s tekmeci zelo izenačeni. Z vikendom sva zadovoljna, ker vidiva, da sva dovolj hitra in še vedno v igri za najvišja mesta," je povedal Taljat.

Tekma je bila pomembna tudi zaradi razvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala. Do tekme v Augsburgu sta bila Božič in Taljat kljub nastopu manj druga, takoj po koncu tekme pa sta se spraševala, kje se bosta znašla ob koncu. Bila sta tretja, najboljša pa Slovaka Peter in Ladislav Škantar, ki sta na vseh dosedanjih tekmah v letošnji sezoni, prav tako kot Božič in Taljat, stala na stopničkah, tokrat pa sta bila deveta.

Primorca bosta sedaj nadaljevala s pripravami na septembrsko svetovno prvenstvo. "V načrtu imava skupne priprave v Bratislavi prihodnji teden, sicer pa se bova pripravljala doma. Že v začetku septembra odhajamo v Ameriko," je načrte še razkril Taljat.

Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj sta svetovni pokal končali z nekoliko skromnejšim izkupičkom. Obe sta na progi naredili kar nekaj napak in zaostali za svojimi željami in predvsem sposobnostmi. Kragljeva je preizkušnjo v Augsburgu končala na 15. mestu. Tri mesta za Kragljevo pa je tekmo končala Eva Terčelj, ki je imela veliko težav s kazenskimi sekundami. Nabrala jih je kar deset. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, druga je bila Slovakinja Jana Dukatova, tretja pa Nemka Ricarda Funk. Urša Kragelj je bila šesta, Eva Terčelj pa 14.

Pred tekmovalci je zdaj enomesečni tekmovalni premor, 17. septembra pa se bo v Združenih državah Amerike začelo člansko svetovno prvenstvo, ki bo trajalo do 21. septembra.

Ne spreglejte