Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2015,
12.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

navtika jadranje

Četrtek, 7. 5. 2015, 12.55

8 let, 3 mesece

Ta konec tedna vabljeni na Obalo – potekala bo 12. regata Marinada 2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To soboto, 9. maja, bo navtično pomlad ponovno zaznamovala tradicionalna, že dvanajsta regata Marinada 2015, ki se bo zvečer končala s koncertom legendarnih Mambo Kings v Taverni v Kopru.

Celodnevni dogodek v organizaciji Burin Yachting Cluba, namenjen mladim in starim, jadralcem, ljubiteljem morja in vetra v laseh ter dobre zabave, združuje čare morja, dobro zabavo in čudovito možnost za sprostitev.

Nekaj dni pred štartom regate Marinada, ki bo 9. maja ob 12. uri v marini v Izoli, je na regato prijavljenih že več kot 50 jadrnic, ki bodo s svojimi jadri ponovno čudovito obarvale Piranski zaliv. Regatno polje bo postavljeno v akvatoriju med Izolo, Piranom in Koprom.

Marinada je največja prireditev na področju jadralnega športa v Sloveniji, saj združuje mednarodno regato, na kateri se vsako leto pomeri več kot sto jadrnic oziroma več kot tisoč jadralcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Češke … V regati se za naslove najhitrejših pod jadri v MEDICUS CUP-u in IUS CUP-u pomerijo tudi zdravniki in pravniki.

Tudi na letošnjem dogodku, ki je izjemno priljubljen tako med jadralci, navtičnimi navdušenci kot tudi preostalimi obiskovalci – ti si regato ogledajo s kopnega in morja ali se udeležijo večernega dela dogajanja –, pričakujemo udeležbo več kot 2.000 ljudi.

Po koncu regate in podelitvi nagrad najboljšim jadralcem bo navtični dogodek dosegel vrhunec v koprski Taverni, in sicer ga bodo s koncertom sklenili legendarni Mambo Kings.

Mambo Kings so poznani po svojem širokem glasbenem spektru in neverjetnih animacijskih sposobnostih ter komunikaciji z občinstvom, zato pričakujem, da bo to soboto nebo nad Koprom gorelo in se bo zbrana množica v Taverni zabavala do zgodnjih jutranjih ur.

Vabljeni, da se nam v soboto, 9. maja, pridružite na Obali in prvič ali ponovno okusite Marinado.

Ne spreglejte