Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2022,
17.26

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

sprint na mirnih vodah Jošt Zakrajšek Špela Ponomarenko Janić Anja Osterman

Nedelja, 29. 5. 2022, 17.26

1 leto, 11 mesecev

Svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah

Anja Osterman spet brez konkurence, na stopničkah tudi Jošt Zakrajšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Anja Osterman | Anja Osterman je še drugič zapored ugnala vso konkurenco. | Foto Jan Šmit

Anja Osterman je še drugič zapored ugnala vso konkurenco.

Foto: Jan Šmit

Iz Poznanja na Poljskem, kjer poteka druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, prihajajo odlične novice. Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je še drugi konec tedna zapored ugnala vso konkurenco v finalu A kajakašic na 200 metrov in prišla do druge posamične zmage na tekmah za svetovni pokal. Odlično je veslala tudi Špela Ponomarenko Janić, ki je bila peta. Na zmagovalni oder se je poleg Ostermanove povzpel tudi Jošt Zakrajšek. Na tekmi na 5000 metrov je bil drugi med kajakaši.

Anja Osterman je bila v finalu 11 stotink hitrejša od Portugalke Francisce Laie, tretja pa je bila Poljakinja Marta Walczykiewicz, ki je zaostala za 35 stotink. 

"Glede na to, da je tukaj štiri dneve močno pihalo in da so tekme neprestano prestavljali, je bilo danes težko odpeljati dve vožnji. Je bila pa med njima velika razlika v pristopu. Na 500 metrov sem šla na start z občutkom, da sem utrujena, in tako sem tekmo tudi odveslala. Nato sem imela uro in 20 minut počitka, na tekmo prišla drugače pripravljena, občutki so bili drugačni. Bila sem prepričana, da bom zmagala, kar se je tudi zgodilo. Zadovoljna sem in se že veselim naslednjih preizkušenj," je po tekmi dejala Koprčanka.

Ostermanova je zjutraj veslala v finalu A na 500 metrov in bila osma, v finalu A med kajakaši na 200 metrov pa se je s šestim mestom izkazal Vid Debeljak. Zmagal je Šved Petter Menning, drugi je bil Litovec Arturas Seja, tretji pa Portugalec Kevin Santos.

Zakrajšek zaostal le za Portugalcem

Na svetovnem pokalu v sprintu na mirnih vodah v Poznanju je za drugo slovensko kolajno zadnjega dne poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je bil drugi med kajakaši na 5000 metrov.

Jošt Zakrajšek | Foto: Jan Šmit Foto: Jan Šmit Zmagal je prvi favorit Portugalec Fernando Pimenta, ki je bil od Jošta hitrejši sedem sekund. Na tretje mesto je priveslal Poljak Rafal Rosolski. Zakrajšek je tako še za eno mesto izboljšal uvrstitev s prejšnje tekme svetovnega pokala v čeških Račicah.

"Če bi sledili matematiki, mislim, da se ve, kaj bi sledilo naslednjič," se je nekoliko pošalil Jošt in nadaljeval: "Kot sem rekel že prejšnji teden, se hitro lahko zgodi, da si en teden na stopničkah, drugič pa trčiš in si hitro na koncu. Naprej grem z optimizmom in se veselim naslednje tekme. Današnji nastop je bil malo drugačen kot ponavadi. Imeli smo še t.i. 'portage', dele proge, kjer je treba skupaj s čolnom teči, kar tekmo naredi še nekoliko bolj taktično. Tudi ta del sem zelo dobro oddelal, tako da je temu primeren rezultat."

Člansko reprezentanco v sprintu na mirnih vodah čakata vrhunca sezone avgusta, ko bo v Kanadi potekalo svetovno prvenstvo, v Munchnu v okviru EP več športov pa še evropsko prvenstvo.

Anja Osterman
Sportal Ostermanova v Poznanju na 500 metrov spet v finalu A
kajak Anja Osterman Špela Ponomarenko Janić
Sportal Izjemen slovenski dan v Račicah, uspeh Ostermanove dopolnil še Zakrajšek
Benjamin Savšek
Sportal Beni Savšek še četrtič evropski prvak, Ajda Novak bronasta!
Ne spreglejte