SiolNET. Sportal Drugi športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovni pokal v Osijeku

Boštjanu Mačku se je zalomilo, sestra Jasmina na 22. mestu

0,05

termometer

Jasmina Maček | Jasmina Maček je po prvem dnevu tekmovanja v Osijeku na 22. mestu, | Foto: Vid Ponikvar
Jasmina Maček je po prvem dnevu tekmovanja v Osijeku na 22. mestu, Foto: Vid Ponikvar

Slovenska strelka v trapu Jasmina Maček je po treh serijah dvodnevne tekme za svetovni pokal v Osijeku trenutno na 22. mestu. Prekmurka, ki se je po porodu vrnila na veliko mednarodno sceno, je zadela 65 od 75 glinastih golobov. Prvi dan tekmovanja je bila najboljša Italijanka Silvana Stanco, ki je zadela 71 letečih tarč.

Živa Dvoršak Sportal Dvoršakova 26. v strelskem maratonu

V moškem delu tekmovanja je nastopilo pet Slovencev, najboljši pa je bil Žan Šfiligoj, ki je trenutno na 47. mestu, potem ko je zadel 70 od možnih 75 letečih tarč.

Denis Vatovec je z 69 zadetki na 50. mestu, medtem ko se je zalomilo prvemu slovenskemu adutu Boštjanu Mačku. Evropski prvak iz avstrijskega Leobersdorfa 2018 je po obetavnem začetku, ko je zadel vseh 25 letečih tarč, v nadaljevanju močno popustil in je z 69 zadetki na 58. mestu. Toliko letečih tarč je zadel tudi Tadej Kostanjevec na 59. mestu, Tomaž Blazinšek (66) je na 72., Aleš Hozjan (64) pa na 80. mestu.

Boštjan Maček je pred tremi leti postal evropski prvak. | Foto: Getty Images Boštjan Maček je pred tremi leti postal evropski prvak. Foto: Getty Images

V slavonski prestolnici je prvi dan tekmovanja blestel Rus Aleksej Alipov, ki je edini zadel vseh 75 glinastih golobov. V sredo bosta še zadnji dve seriji, najboljših šest v moški in ženski konkurenci pa bo nato nastopilo v finalu.

Slovenke zasedle osmo mesto

Urška Kuharič je zadela 287 krogov. | Foto: Vid Ponikvar Urška Kuharič je zadela 287 krogov. Foto: Vid Ponikvar Na današnji ženski ekipni tekmi v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov je Slovenija z 851 krogi zasedla osmo mesto. Urška Kuharič je zadela 287, Živa Dvoršak 283, Klavdija Jerovšek pa 281 krogov. V kvalifikacijah so bile najboljše Rusinje z 883 krogi, ki so nato v finalu premagale Avstrijke po točkah s 47:31.

Na moški tekmi z malokalibrsko pištolo na 25 metrov je Peter Tkalec s 565 krogi zasedel 30., Jan Hribar pa s 553 krogi 33. mesto. V kvalifikacijah je bil najboljši Nemec Christian Reitz s 592 krogi, v finalu pa je bil od olimpijskega prvaka iz Ria de Janeira 2016 za krog boljši Francoz Jean Quiquampoix.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin