Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2017,
15.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Urša Kragelj Eva Terčelj Luka Božič

Nedelja, 3. 9. 2017, 15.16

6 let, 7 mesecev

Svetovni pokal, Ivrea

Kragljeva in Božič na nehvaležnem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Luka Božič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski slalomisti na divjih vodah so na prizorišču četrte tekme svetovnega pokala v italijanski Ivrei zaključili tekmovanje z dvema četrtima mestoma. Po četrtem mestu kajakašice Urše Kragelj je tik pod stopničkami končal tudi kanuist Luka Božič.

Današnji dan je po polfinalnih vožnjah obetal veliko, saj je imel Božič najhitrejši čas, s katerim se je prebil v finale. A tam mu ni šlo, saj je bil kljub brez dotikov prepočasen, izgubljal iz metra v meter in se ob prihodu skozi cilj moral zadovoljiti s četrtim mestom. Zmagal je Nemec Sideris Tasiadis pred Slovakoma Alexandrom Slavkovskim in Matejem Benušem.

Všeč mu je, da napada iz ozadja

"To je že peta tekma letos, kjer sem stopničke vrgel stran z eno napako na progi. To me spremlja že vso sezono, a sem vseeno zadovoljen z današnjimi predstavami, tako v polfinalu kot tudi v finalu. Nisem se ustrašil, napadel sem in veslal, kot želim veslati. Tak čas, kot je danes postavil zmagovalec, ta je res zelo dober. Spodnji del je bil zelo zahteven, tam je uspel še pridobiti, v tej sezoni zmagujejo res serijski zmagovalci. Sam napadam iz ozadja, to mi je všeč in upam, da se mi bo za konec sezone ves ta trud obrestoval," je po tekmi za Val 202 povedal Božič.

"Naslednji teden nas čaka še ena tekma. Moram se spočiti, se privaditi na vodo v Seuu, potem pa domov za en teden, saj sledi še svetovno prvenstvo, kjer prav gotovo upam, da se mi bo izšlo za dober rezultat," je zaključil Božič, ki je še lansko sezono veslal v letos po novem neolimpijski disciplini kanuistični dvojec skupaj s Sašem Taljatom.

Tudi Urši Kragelj je malo zmanjkalo do zmagovalnega odra. | Foto: Sportida Tudi Urši Kragelj je malo zmanjkalo do zmagovalnega odra. Foto: Sportida

Dekleti četrta in peta

Podobna usoda z uvrstitvijo tik pod zmagovalni oder je v današnjem finalu doletela kajakašici, v finalu sta nastopili dve Slovenki. Kragljeva je bila četrta, Eva Terčelj pa mesto slabša. Zmagala je Nemka Ricarda Funk pred Avstralko Jessico Fox in Avstrijko Liso Leitner.

V polfinalu so danes obtičali še trije slovenski kanuisti, Jure Lenarčič je bil 12., Anže Berčič 15., Benjamin Savšek pa 16. Za največji uspeh ekipe je tako poskrbel kajakaš Peter Kauzer, ki je v soboto osvojil tretje mesto.

Karavana slalomistov se bo zdaj preselila v Španijo, zadnja tekma svetovnega pokala bo prihodnji konec tedna v Seu d'Urgellu. Konec septembra najboljše krotilce brzic čaka še svetovno prvenstvo v francoskem kraju Pau.

Skifist Jalen in dvojni dvojec bronasti na EP U23

Slovenski lahki veslač Aleš Jalen je na evropskem prvenstvu do 23 let v poljski Kruszwici osvojil bronasto kolajno, zmagal je Čeh Jan Cincibuh, srebro pa je pripadlo Avstrijcu Jakobu Zwölferju. Tretje mesto sta osvojila tudi člana dvojnega dvojca Miha Aljančič in Nik Krebs, ki sta zaostala le za grško in srbsko posadko.

Ne spreglejte