Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 2. 2022,
4.01

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

Natisni članek

NFL Cincinnati Bengals Los Angeles Rams ameriški nogomet

Ponedeljek, 14. 2. 2022, 4.01

2 leti, 2 meseca

Super Bowl LVI

Minuto do konca Super Bowla Rams prvaki prvič po letu 1999

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

McVay Super Bowl | Sean McVay je pri 36 letih postal najmlajši trener z osvojenim Super Bowlom. | Foto Reuters

Sean McVay je pri 36 letih postal najmlajši trener z osvojenim Super Bowlom.

Foto: Reuters

Los Angeles Rams so na domačem stadionu SoFi s 23:20 osvojili Super Bowl LVI, največji ameriški športni dogodek, in prvič po letu 1999 postali prvaki lige NFL. Odločilni touchdown proti Cincinnati Bengalsom sta minuto pred koncem dosegla podajalec Matt Stafford in lovilec Cooper Kupp.

Super Bowl
Sportal Več kot tekma: 1.200 milijonov litrov popitega piva, 5.440 evrov za vstopnico
Allianz Arena
Sportal Najbolj priljubljena ameriška liga že jeseni v Münchnu
Super Bowl LVI

Los Angeles Rams : Cincinnati Bengals 23:20
Stafford 283 jardov, 3 TD, 2 INT; Kupp 103 jardi, 2 TD; Backham 52 jardov, 1 TD
Burrow 263 jardov, 1 TD; Mixon 72 jardov, 1 TD; Higgins 100 jardov, 2 TD; Chase 89 jardov

Najprej touchdown, nato huda poškodba Beckhama

Odell Beckham je ujel prvi touchdown na Super Bowlu LVI | Foto: Reuters Odell Beckham je ujel prvi touchdown na Super Bowlu LVI Foto: Reuters

Tekmo sta s touchdownom odprla podajalec Matt Stafford in lovilec Odell Beckham ml. Prvi je dolga leta životaril v Detroitu, drugi pa pri NY Giantsih in v Clevelandu, zdaj pa v prvi sezoni pri Ramsih živita sanje. Ko je žogo v končni coni ujel še najboljši napadalni igralec sezone Cooper Kupp, je Los Angeles v drugi četrtini povedel s 13:3. Ob koncu te pa je sledil hud udarec za Ramse: zgodila se je brezkontaktna poškodba Beckhama. Prijel se je za koleno. Očitno poškodba vezi. Tekme ni mogel nadaljevati.

Tudi Bengals imajo izvrstnega lovilca. Ja`Marr Chase, dobitnik nagrade na novinca leta v napadu, je ujel eno od podaj še enega od mladih zvezdnikov v ligi podajalca Joa Burrowa prek polovice igrišča. In to z eno roko. A tisti napad je Cincinnati končal z le tremi točkami. Za izid prvega polčasa 10:13 pa so izvedli trik akcijo. Touchdown je podal njihov tekač Joe Mixon. Ujel ga je Tee Higgins.

Koncert ob polčasu in zvezdniki na tekmi

Super Bowl koncert | Foto: Reuters Foto: Reuters Sledil je koncert ob polčasu, tokrat v ritmih starih uspešnic že nekoliko pozabljenih zvezdnikov hip hopa: Dr. DrejaSnoop DoggaEminemaMary J. Blige in Kendricka Lamarja. Spektakel so s tribune spremljali številni znani obrazi iz sveta športa in šovbiznisa: LeBron James, Lindsey Vonn, Usain Bolt, Emmit Smith, Jennifer Lopez, Ben Affleck, Matt Damon ... Pa tudi britanski princ Harry. 

V drugem polčasu prevladovali obrambi

Aaron Donald | Foto: Reuters Aaron Donald Foto: Reuters Takoj na začetku drugega polčasa so bili šokirani domači. Burrow je v prvi akciji podal prek polovice igrišča, Higgins se je otresel branilca, ujel žogo in za vodstvo Bengalsov s 17:13 stekel v končno cono. Pri tem so sodniki spregledali prekršek, ko je branilca potegnil za obrazno masko. V naslednjem napadu pa je sledila še prestrežena podaja Stafforda, ki pa so jo gostje kaznovali le s tremi točkami (13:20).

V nadaljevanju tekme sta prevladovali obe obrambi. Napad Ramsov je bil skoraj povsem nemočen (16:20), Burrowa pa so Aaron Donald, Von Miller in soigralci samo v tretji četrtini na zadnjico spravili kar petkrat (sack). Ko so ga v zadnji že sedmič na tekmi, si je poškodoval gleženj. Tekmo je nadaljeval v bolečinah. 

Von Miller je drugič dvignil Lombardijev pokal, prvič pred nekaj leti z Denverjem. | Foto: Reuters Von Miller je drugič dvignil Lombardijev pokal, prvič pred nekaj leti z Denverjem. Foto: Reuters V zadnjih minutah pa smo vendarle lahko videli učinkovitejši in tudi daljši napad Ramsov. Dobro minuto pred koncem je Stafford podal drugi touchdown na tekmi na Kuppa, za vodstvo domačih s 23.20. Časa za Bengalse za še en preobrat je bilo sicer dovolj, a je Donald 39 sekund pred koncem še enkrat ustavil Burrowa in takoj pokazal na svoj prstanec. Najboljši obrambni igralec zadnjih let si bo prvič nadel šampionski prstan. LA Rams so postali prvaki prvič po letu 1999, sicer pa so četrtič najboljši klub v ligi NFL.

Najmlajši trener s šampionskim prstanom, MVP Kupp

Odločilni touchdown na tekmi je ujel Kupp in bil izbran za MVP-ja. | Foto: Reuters Odločilni touchdown na tekmi je ujel Kupp in bil izbran za MVP-ja. Foto: Reuters

Sean McVay je pri 36 letih postal najmlajši trener z osvojenim Super Bowlom. Poškodovani Beckham je jokal. Za najkoristnejšega igralca 56. Super Bowla pa je bil izbran Kupp.

Tom Brady
Sportal Res je konec: največji vseh časov pospravil kopačke
Bengals Burrow
Sportal Mahomes brez Super Bowla, doma ga bodo igrali LA Rams
Ne spreglejte