Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
16.02

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

2

Natisni članek

NFL ameriški nogomet New England Patriots Tampa Bay Buccaneers Tom Brady

Torek, 1. 2. 2022, 16.02

2 leti, 2 meseca

Tom Brady

Res je konec: največji vseh časov pospravil kopačke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

2

Tom Brady | Tom Brady je lani s Tampo osvojil svoj sedmi Super Bowl. | Foto Reuters

Tom Brady je lani s Tampo osvojil svoj sedmi Super Bowl.

Foto: Reuters

Največji igralec ameriškega nogometa vseh časov Tom Brady je po dnevih ugibanj vendarle potrdil, da pri 44 letih končuje svojo bogato kariero. V 22 sezonah v ligi NFL je sedemkrat osvojil Super Bowl.

Bengals Burrow
Sportal Mahomes brez Super Bowla, doma ga bodo igrali LA Rams

"Če nisi stoodstotno predan, ti ne bo uspelo. In uspeh je tisto, kar imam v naši igri najraje. To pa pomeni fizični, psihični in čustveni izziv," je sporočilu za javnost zapisal Tom Brady, ki po 22 sezonah v ligi NFL kopačke postavlja v kot. Dvajset sezon je igral za New Englans Patriots, zadnji dve pa za Tampa Bay Buccaneers. "To težko zapišem, a takole gre: te tekmovalne predanosti ne bom imel več. Užival sem v svoji NFL-karieri, zdaj pa je čas, da svojo energijo in čas usmerim k drugim stvarem." Sedemkrat je osvojil šampionski prstan, bil petkrat MVP Super Bowla in trikrat najbolj koristen igralec rednega dela sezone. 

"Zadnji teden sem marsikaj podoživel in si postavil veliko vprašanj. Ponosen sem na vse doseženo. Moji soigralci, trenerji, tekmeci in navijači si me zaslužijo stoodstotnega. A zdaj je najbolje, da igrišče prepustim naslednji generaciji predanih športnikov," je v nadaljevanju zapisal Brady. Sledi še sedem strani zahval soigralcem, trenerjev in lastniku Tampe Bay Buccaneers, pa družini in navijačem. Ni pa omenil ne Roberta Krafta, ne soigralcev, ne trenerja Billa Belichicka iz New Englans Patriots, kjer je preživel 20 let in z njimi osvojil šest prstanov. 

"Danes razmišljam o vseh izjemnih igralcih in trenerjih, s katerimi in proti katerim sem igral. Konkurenca je bila močna in številna. Tako kot sem si vedno želel. A prijateljstva in odnosi so enako močni. Spomine bom cenil, hranil in se jih pogosto spominjal." Na prvem mestu bodo zdaj žena Gisele Bündchen in njegovi trije otroci.

Tom Brady
Sportal Brady še ni sprejel dokončne odločitve o koncu kariere
Ne spreglejte