Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2019,
22.15

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

1

Natisni članek

rock and roll Stožice Andrej Bakovič Bojan Kosednar MMA Maria Lindberg Ema Kozin boks

Nedelja, 6. 10. 2019, 22.15

4 leta, 6 mesecev

Ema Kozin vs Maria Lindberg

Stožice na nogah: Ema Kozin ugnala tudi švedsko veteranko! #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

1

Ema Kozin | Ema Kozin kot poklicna bksarka ostaja neporažena. V Stožicah je po sodniški odločitvi premagala izkušeno Švedinjo Mario Lindberg. | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin kot poklicna bksarka ostaja neporažena. V Stožicah je po sodniški odločitvi premagala izkušeno Švedinjo Mario Lindberg.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska boksarska šampionka Ema Kozin je v Stožicah ubranila naslove svetovne prvakinje super srednje kategorije organizacij IBA, WBF, WIBA, WIBF in GBU. Po enotni sodniški odločitvi je bila 20-letna slovenska borka boljša od izkušene, kar 22 let starejše Švedinje Marie Lindberg, ki je bila po dvoboju besna nad sodniško odločitvijo.

Ema Kozin, Maria Lindberg
Sportal Švedska veteranka napoveduje nokavt. Ema se ne strinja: Imam precej trdo brado. #video

Preden so na velik oder v dvorani v Stožicah stopili Tomi Meglič (Siddharta), Matjaž Jelen (Šank Rock), Eva Beus (Tabu), Grega Skočir (Big Foot Mama) in zimzeleni Pankt Pero Lovšin, je bilo živahno v boksarskem ringu, kjer sta se v glavnem dogodku večera spopadli Ema Kozin in Maria Lindberg.

V zelo izenačenem dvoboju je imela domača šampionka malce več pobude, a bolj kot se je dvoboj bližajo h koncu, boljša je bila Lindbergova. Čeprav se je zdelo, da bo Švedinji uspelo Kozinovi prizadejati prvi poraz v sezoni, so sodniki poskrbeli, da je zmaga ob navdušenju kakšnih 2.500 gledalcev ostala v Stožicah. 

"Za dobro borbo sta potrebna dva. Razumem, da je bila Švedinja razočarana, saj je bil dvoboj res izenačen, a sama zase mislim, da sem bila boljša," je v prvem odzivu po dvoboju v ringu povedala Kozinova.

Fotogalerija s CFC 5 spektakla v Stožicah (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 77

Zmagovita vrnitev Kosednarja in jubilejna desetica Bakovića

Preden sta v ring stopila glavni zvezdnici, se je za naslov organizacije CFC boril tudi starosta mešanih borilnih veščin Bojan Kosednar Želva. Pomeril se je s Srbom Slavoljubom Mitićem in po hudem boju slavil po točkah. Ljubljančanu se je odvalil kamen od srca, saj je prekinil niz petih zaporednih porazov. "Nisem bil boljši. Sreča je bila tokrat na moji strani. A če mi ne bi uspelo, bi kar umrl. Ne bi bilo le konec moje kariere, ampak tudi konec mene," je na pol v smehu dejal presrečni Želva in se zahvalil vsem, ki so prišli v Stožice.

Andrej Baković je prišel še do 10. zmage med profesionalci. | Foto: Vid Ponikvar Andrej Baković je prišel še do 10. zmage med profesionalci. Foto: Vid Ponikvar

V svojem desetem nastopu med profesionalci je boksal Ljubljančan Andrej Baković in prišel še do desete zmage (8 nokavtov). Srba Martina Boškovića je premagal v drugi rundi z udarcem v jetra.

Zablestela je tudi Monika Kučinič, ki se je v edini borbi večera po pravilih K-1 (kickboxing) poigrala z Italijanko Irene Roggoio. "Pričakovala sem težko borbo, saj je nasprotnica izkušena. Verjela pa sem vase in vedela, da bo približno tako, kot je bilo," je v prvem odzivu po tekmi povedala Kučinićeva.

Preberite še:

Ema Kozin in preostali borci CFC 5
Sportal Ema ob podpori glasbenih legend. "Rokenrol in šport, sploh borilni šport, gresta skupaj." #video
WFC pas in kletka
Sportal WFC odslej v kletki: ring je zastarel, spada v osemdeseta #video
Ema Kozin in Bojan Kosednar
Sportal Slovenska šampionka ob rock spremljavi proti švedski veteranki
Ne spreglejte