Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2016,
21.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nastja Govejšek Zagreb Tara Vovk Aljaž Kerč

Sobota, 12. 11. 2016, 21.10

6 let, 7 mesecev

Mednarodni plavalni miting v Zagrebu (1. dan)

Štiri slovenske zmage v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nastja Govejšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Jedro slovenske plavalne reprezentance ta teden nastopa na mednarodnem mitingu v Zagrebu. Prvi dan so zmage Sloveniji priplavali Nastja Govejšek na 100 m delfin in 50 m prosto, Tara Vovk na 100 m prsno in Aljaž Kerč na 200 m prsno.

Velenjčanka Nastja Govejšek je v hrvaški prestolnici testirala formo za decembrsko SP v Kanadi. Njen trener Jure Primožič je bil bolj zadovoljen z izidom 25,68 na 50 m prosto, kjer je prepričljivo premagala mlado zvezdnico Fužinarja Janjo Šegel (26,10), kot pa z dosežkom 59,92 v delfinu.

"Že na razplavanju se je videlo, da dela preveč zavesljajev. Glede na frekvenco je bil v delfinu prepočasen začetek. Seveda pa sva zadovoljna z zmago in pripravo na poti do SP, do katerega je še nekaj tednov," je dejal Primožič.

Kerč in Vovkova ostala brez norme

Tara Vovk ima v nedeljo še eno priložnost za nastop na SP v Kanadi. | Foto: Vid Ponikvar Tara Vovk ima v nedeljo še eno priložnost za nastop na SP v Kanadi. Foto: Vid Ponikvar Tudi plavalec Olimpije Aljaž Kerč in plavalka Ljubljane Tara Vovk sta se povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, vesela sta bila svojih dosežkov 2:09,79 in 1:07,95, oba pa sta ostala brez želene norme za Kanado.

"Malo je zmanjkalo. Seveda je dosežek 2:09 v tem delu sezone v redu, normo pa mi je vzela bolezen pred mesecem dni, zaradi česar mi manjka kanček vzdržljivosti, saj sem bil bolan ravno med najtežjimi treningi," je dejal plavalec, ki se je slovenskim prvokategornikom prvič resno približal v lanski sezoni. Zanimiv nastop ga čaka v nedeljo na 100 m prsno. "Osebni rekord je dosegljiv, saj sem zelo hiter."

"V bistvu je izid dober, saj sem bila prejšnji teden bolna in izpustila tudi tekmo v Zrenjaninu. Po bolezni danes norma ni bila povsem realna, seveda pa bom jutri, ko imam še eno priložnost, spet plavala na vse in poskušala," pa je ocenila Vovkova.

"Norma je bila načrtovana, a danes ni šlo. Tudi jutri bo težko, saj mora Tara na 50 prsno poseči po državnem rekordu in osebnega izboljšati za štiri desetinke," pa je dodal trener Domen Majhen. Tretja na 100 prsno je bila Radovljičanka Tjaša Pintar.

Avstrijka prehitela Klinarjevo

Anja Klinar je priznala premoč severni sosedi. | Foto: Vid Ponikvar Anja Klinar je priznala premoč severni sosedi. Foto: Vid Ponikvar Ena lepših tekem je bil ženski nastop na 200 m prosto, kjer je Avstrijka Julia Kukla na koncu ugnala Radovljičanko Anjo Klinar (1:58,84) za dve desetinki, še tri (1:59,17) je zaostala Šeglova. Šele ure pa so razkrile zmagovalca na 100 m delfin, kjer je bil Hrvat Petar Petrović s 53,70 za vsega stotinko hitrejši od drugega radovljiškega Olimpijca Roberta Žbogarja.

Fužinarjev Martin Bau je bil drugi na 400 m prosto, Neža Klančar iz Olimpije na 200 m mešano, njen klubski sotekmovalec David Mihalič pa tretji na 400 metrov mešano.

Danes je potekal tudi mednarodni miting v Celju, kjer sta z dosežki izstopala Celjanka Anemari Košak z zmagami na 50 in 100 m prosto ter 50 m hrbtno ter mlada Ravenčanka Sara Račnik z dosežkoma na 400 in 800 m prosto. Račnikova je dobila tudi medsebojni dvoboj omenjenih plavalk na 200 prosto.

Ne spreglejte