Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2018,
17.52

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

gimnastika Simone Biles Artur Dalalojan

Sreda, 31. 10. 2018, 17.52

5 let, 5 mesecev

SP v športni gimnastiki, mnogoboj, moški

Kakšna drama v mnogoboju, po njej pa zlato Rusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Artur Dalaloyan | Artur Dalalojan je novi svetovni prvak v mnogoboju na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Dohi. V razburljivem finalu je Dalalojan na šestih orodjih zbral 87,598 točke, toliko kot tudi branilec naslova in novi podprvak Kitajec Xiao Ruoteng. Rus je do zlata prišel zaradi boljših ocen pri izvedbi. | Foto Getty Images

Artur Dalalojan je novi svetovni prvak v mnogoboju na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Dohi. V razburljivem finalu je Dalalojan na šestih orodjih zbral 87,598 točke, toliko kot tudi branilec naslova in novi podprvak Kitajec Xiao Ruoteng. Rus je do zlata prišel zaradi boljših ocen pri izvedbi.

Foto: Getty Images

Ruski telovadec Artur Dalalojan je novi svetovni prvak v mnogoboju na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Dohi. V razburljivem finalu je Dalalojan na šestih orodjih zbral 87,598 točke, toliko kot tudi branilec naslova in novi podprvak Kitajec Xiao Ruoteng. Rus je do zlata prišel zaradi boljših ocen pri izvedbi. Z bronom se je okitil Rus Nikita Nagornij, tik pod zmagovalnimi stopničkami je ostal Kitajec Sun Wei.

Dvaindvajsetletni Dalalojan je na svetovnih prvenstvenih prišel do svoje prve posamične medalje, sploh prvo je osvojil pred dnevi z rusko reprezentanco na ekipni tekmi, ko je bil drugi. Sicer pa je leto 2018 zanj nadvse uspešno, že na evropskem prvenstvu v Glasgowu je bil trikrat zlat, najboljši je bil na preskoku in bradlji ter na ekipni tekmi.

Ruoteng je lani v Montrealu osvojil mnogobojski naslov svetovnega prvaka, ubranitve naslova ga je stala na koncu kanček slabša izvedba na orodjih. Prav tako 22-letni telovadec je na SP pritelovadil do svoje pete medalje, prve srebrne, poleg tega ima še zlato z ekipne tekme iz Dohe 2018 ter brona iz Glasgowa 2015 z ekipne tekme ter Montreala 2017 na konju z ročaji.

Na zmagovalnem odru sta končala dva Rusa in Kitajec. | Foto: Getty Images Na zmagovalnem odru sta končala dva Rusa in Kitajec. Foto: Getty Images

Dalalojan je danes dobil nekaj zadoščenja po zanj velikem razočaranju pred dvema dnevoma na ekipni tekmi. Takrat je padel z bradlje, na račun njegove napake je Kitajska prišla do zlate medalje. Sicer pa je danes Ruotenga premagal na štirih orodjih.

Izidi, posamični mnogoboj, moški:

1. Artur Dalalojan (Rus)             87,598 točke (izvedba: 52,298)
2. Xiao Ruoteng (Kit)                87,598       (izvedba: 51,898)
3. Nikita Nagornij (Rus)             86,331
4. Sun Wei (Kit)                     85,898
5. Samuel Mikulak (ZDA)              85,273
6. Kazuma Kaya (Jap)                 84,765
7. Kenzo Shirai (Jap)                84,531
8. James Hall (VBr)                  84,298
...

Bilesova lahko spiše zgodovino

V četrtek se bodo za mnogobojske naslove pomerile telovadke, prva favoritinja za zlato bo Američanka Simone Biles, ki v Dohi lovi gimnastično zgodovino.

Simone Biles
Sportal Simone Biles popeljala ameriško ekipo do ekipne zmage v Dohi

V torek je na ekipni tekmi osvojila 15. kolajno, s katero se je na drugem mestu večne lestvice po številu kolajn izenačila z Romunko Gino Gogean. Pred njo je s petimi odličji več zdaj le še legendarna ruska telovadka Svetlana Horkina.

Če bo Simone Biles uspelo v Dohi osvojiti še dva naslova svetovne prvakinje, se bo po številu zlatih kolajn povzpela na sam vrh - tako med telovadci kot telovadkami. | Foto: Reuters Če bo Simone Biles uspelo v Dohi osvojiti še dva naslova svetovne prvakinje, se bo po številu zlatih kolajn povzpela na sam vrh - tako med telovadci kot telovadkami. Foto: Reuters

Če ji uspe v Dohi osvojiti še dva naslova svetovne prvakinje, se bo po številu zlatih kolajn povzpela na sam vrh - tako med telovadci kot telovadkami. A Bilesova je med favoritinjami za še vsaj štiri naslove.

Preberite še:

Artur Dalalojan
Sportal Prve tri olimpijske vozovnice kitajskim, ruskim in japonskim telovadcem

 

Ne spreglejte