Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2016,
14.30

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić

Nedelja, 22. 5. 2016, 14.30

7 let, 11 mesecev

Špela Ponomarenko Janić osma na štartu sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Špela Ponomarenko Janić je na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v letošnji sezoni v Duisburgu na petstometrski razdalji veslala v finalu A in zasedla osmo mesto.

Štiriintridesetletna Primorka je na prvi večji mednarodni tekmi, ki je pokazala stanje trenutne pripravljenosti v primerjavi s konkurenco, najprej priveslala do finala B na 200 metrov, kjer je bila na koncu tretja, v skupni razvrstitvi pa 12., še boljši nastop pa ji je uspel na 500-metrski razdalji.

V sobotnih kvalifikacijah in polfinalu je zasedla drugi mesti, kar je pomenilo napredovanje v naslednjo fazo tekmovanja. Zadnji dan svetovnega pokala jo je tako čakal boj za uvrstitev med prvim in devetim mestom v družbi nosilk kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. Zmagala je Madžarka Danuta Kozak, pred Novozelandko Liso Carrington in Azerbajdžanko Inno Osipenko - Radomsko. Drugo- in tretjeuvrščena tekmovalka s 500-metrske razdalje sta sobotno preizkušnjo na 200 metrov končali na prvem in drugem mestu.

Do olimpijskih iger sta ostala še dva meseca in pol

"Bolj sem bila zadovoljna z uvrstitvijo v finale kot z današnjim nastopom. Včeraj je bilo precej boljše. Pozna se, da nismo še toliko delali na tekmovalnih hitrostih in mogoče je bilo teh šest tekem v treh dneh preveč. Ampak smo na dobri poti in imam dobro osnovo, iz katere bom gradila naprej. Danes sem imela podoben plan kot včeraj, da startam malo počasneje. Ker sem se že na ogrevanju počutila utrujeno, sem tako začela, potem sem postopoma malo dvigovala, ampak so bile druge boljše in pri močnem vetru v hrbet se to, da ti ne gre, pozna še bolj kot, če bi bil veter v prsi ali v brezvetrju."

"Zadovoljna sem z uvrstitvijo. Veliko reprezentanc je imelo tu še svoje izbirne tekme, v prejšnjih dneh so bile tu evropske olimpijske kvalifikacije, jaz doma nisem imela nekih posebno zahtevnih kontrol, na katere bi se morala pripraviti, da bi morala biti že zelo hitra. Osnova je dobra. Do olimpijskih iger sta ostala še dva meseca in pol, to je še dovolj časa za napredek in hitrejše veslanje," je po nastopu dejala Špela Ponomarenko Janić.

Prihodnji teden že druga tekma svetovnega pokala

Po uspešnem začetku sezone v Duisburgu bo Špela Ponomarenko Janić iz Nemčije odpotovala na Češko, kjer jo že prihodnji konec tedna čaka druga tekma svetovnega pokala. Po nastopu v Račicah pa se bo posvetila pripravam na avgustovske olimpijske igre, v okviru katerih bo odpotovala tudi v Španijo, kjer se bo pripravljala z najboljšo sprinterko na mirnih vodah zadnjih let Novozelandko Liso Carrington. Zaradi priprav na vrhunec sezone bo izpustila tretjo tekmo svetovnega pokala na Portugalskem in evropsko prvenstvo v Moskvi.

Ne spreglejte