Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
11. 4. 2013,
21.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calcit Volleyball ACH Volley Kamnik

Četrtek, 11. 4. 2013, 21.03

7 let, 12 mesecev

Šok za ACH: Kamničani obljubili in obljubo držali

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyball so na drugi tekmi finala z ACH Volleyjem poskrbeli za prvovrstno presenečenje in po spektaklu, ki so ga dobili s 3:2, poravnali serijo na 1:1.

Domači odbojkarji so po pričakovanju začeli veliko bolj odločno, kot pred dnevi v Tivoliju. Že od samega le začetka se je videlo, da je izjemno razpoložen Jan Pokeršnik, ki je poskrbel za izenačenje na 4:4. Sledile so slabše minute domačih, ki so Ljubljančanom dovolili niz štirih zaporednih točk in to prednost so odbojkarji ACH Volleyja držali do drugega tehničnega odmora.

Izstopala sta dva odbojkarja, ''Poki'' pri Calcitu, ki je skrbel, da ACH ni še bolj pobegnil, pri gostih pa je bil znova neustavljiv Mory Sidibe. Ko se je že zdelo, da je prednost gostov (17:12) previsoka, je na začetni udarec prišel Danijel Pokeršnik, ki je z nekaj odličnimi servisi v obup spravljal Andreja Faljsa. Semafor je kazal le še 17:15 v korist ACH Volley, ko je gostujoči trener Luka Slabe namesto Flajsa na sprejem poslal Matijo Pleška, ki je takoj opozoril nase. Najprej je sprejel, sicer ne idealno, sprejel servis, nato pa s svojima asoma povišal prednost ''oražnih zmajev'' na 20:15. To je bil očitno tudi prelomen dogodek, saj so domačini na to povsem popustili. V napadu ni šlo več niti mlajšemu Pokeršniku in niz se je zaključil z na videz gladkih 25:18 v korist aktualnih prvakov.

Kamniški začetni udarec za učbenike …

Slabe je tudi drugi niz začel s Pleškom, kapetan Flajs pa se je preselil na klop. Če so odbojkarji ACH Volleyja igrali, pa so domačini močno popravili svojo igro. To se je odražalo tudi na rezultatu, ki je bil izenačen do tretje točke, nato pa je po sredini sprožil Brus, Kamničani pa s v naslednjem napadu v bloku ujeli še Sidibeja.

Prednost dveh točk so varovanci Marka Brumna zadržali tudi do prvega tehničnega odmora. Tudi v nadaljevanju so domači odbojkarji držali minimalno vodstvo. Če je Kamnik v tem obdobju pretil z vseh položajev, pa je ACH Volley reševal Jan Klobučar, ki je bil neverjeten v napadu, malo slabši pa na sprejemu. Ravno ta element je pri Ljubljančanih šepal v drugem nizu. Izid je bil prvič izenačen na 12:12, ACH Volley pa je po ''šiku'' Carlosa Morena prvič povedel 14:13. V nadaljevanju najbolj zanimivega niza v tej finalni seriji sta moštvi izmenjavali v vodstvu, bolj poletni pa so na krilih navijačev delovali domači odbojkarji. Po 19:19 in slabi podaji Morena so Sidibeja Kamničani brez težav ''zblokirali'', nato pa je sledil še slab sprejem prvakov in Calcit Volleyball je v končnico niza odšel s prednostjo dveh točk. Ko pa je sledil še neubranljiv servis Šterna, pa je bil niz takorekoč dobljen. Usodo ''oranžnih zmajev'' sta s točkama zapečatila Planinc in ''Poki'' (25:21).

… ACH-jev za hitro pozabo

Dobljeni drugi niz je še dodatno s samozavestjo napolnil domače odbojkarje, ki so nadaljevali, kjer so končali. Izjemno so servirali, gostujoči sprejemalci so imeli veliko težav, zato je bilo lažje igrati tudi v bloku in obrambi. Kamničani so na krilih Planinca v napadu in Šternom na servisu na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 8:4. Že pred tem je Slabe reagiral z dvojno menjavo. Alen Šket je vstopil namesto Sidibeja, Klobučarja pa je nadomestil Daniel Lewis. Ravno slednji, sicer libero po odbojkarski izobrazbi, je bil tvorec mini serije, ko je z dvema blokoma priključil na 9:10, nato pa so odlični Kamničani spet stopili na plin in dosegli tri zaporedne točke.

Če je Lewisu šlo pri bloku, mu v veliko prednostjo odšli Calcitovci (16:12). Domači niso popuščali in držali prednost, v veliko pomoč pa so jim bili tudi servisi gostov, ki so vsi po vrsti leteli v mrežo ali izven igrišča, do izida 21:18 so jih zgrešili kar devet. Žarek upanja za goste sta z asom in blokom prižgala Lewis in Vidič, prednost Kamničanov je bila le še točko (21:20). ACH Volley je zadnjič izenačil na 22:22, na to pa je na sceno stopil izjemni Jan Pokeršnik, ki je z dvema točkama povedel Kamničane, prvo zaključno žogo pa je izkoristil Planinc (25:23).

Serija 8:1 odločila zmagovalca v četrtem nizu

Kamničani so četrti niz začeli z enako postavo, medtem ko je Slabe v ekipo vrnil Flajsa, Pleško pa je obsedel na klopi. V igri pa je na mestu sprejemalca zadržal Lewisa. Vrnitev kapetana se je hitro poznala, saj je bil Flajs prodoren in učinkovit v napadu, zato so tudi na prvi tehnični odmor gosti odšli s prednostjo 8:6. V nadaljevanju je sledil ACH Volley šov ACH Volleyja, ki je z blokom zaprl vse poti do njihovega igrišča. Serijo je začel Šket, nato pa še dva ''libero'' Lewis. ''Oranžni zmaji'' so z delnim izidom 8:1 odločili zmagovalca v četrtem nizu in izenačili na 2:2. Domači trener je v sredini četrtega niza iz igre potegnil svojega prvega moža, Jana Pokeršnika in mu namenil malce počitka pred igranjem ''loterije''. V četrtem nizu so igrali le ''oranžni'', končni izid pa je bil kar 25:14

Razigrani Calcit letel v ''loteriji''

Ko smo že mislili, da so domačim pošle moči, so odbojkarji Calcita pokazali ravno nasprotno, ki so atomsko začeli odločilni peti niz. V napadu je briljiral Pokeršnik, na servisu Planinc in prednost je rasla, naprej je bilo 4:1, potem 7:2, moštvi pa sta zamenjali strani z pri izidu 8:3. Spraševali smo se ali lahko aktualni še ujamejo Kamnik, domači pa so z dvema točkama odgovorili, da bo zmaga ostala v Kamniku. In res je bilo tako, odločilni peti niz je s 15:9 dobila domača ekipa, ki je tako izid v zmagah izenačila na 1:1. Kamničani so po gladkem porazu v Tivoliju obljubili, da bo ACH Volleyju na drugi tekmi pred njihovimi navijači trda predla in to se je tudi uresničilo. Kamničani so obljubo več kot izpolnili in napovedali negotovo nadaljevanje finala. Serija se v nedeljo spet seli v Tivoli.

Ne spreglejte