Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Urša Kragelj Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 17. 6. 2012, 13.35

8 let

Slovensko čast s petim mestom rešila Kragljeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski slalomisti na divjih vodah so bili na drugi tekmi svetovnega pokala zelo zadržani. Slovensko čast je reševala kajakašica Urša Kragelj, ki je bila peta.

Med kajakašicami sta nastopili le dve Slovenki, tokrat je zaradi drugih obveznosti manjkala olimpijka Eva Terčelj. Kljub temu pa je Urša Kragelj, druga v polfinalu, poskrbela za soliden uspeh s petim mestom. Le malce - dobre pol sekunde - za finalom je zaostala Nina Mozetič, ki je bila 12. Zmagala je Španka Maialen Chourraut pred Francozinjo Carole Bouzidi in Britanko Elizabeth Neave. "Moram reči, da sem kar zadovoljna, čeprav mi vožnja ni povsem uspela. Na nekaterih delih sem bila zelo hitra in sem z njimi lahko zadovoljna, kljub tehnični dovršenosti pa mi drugih delov ni uspelo tekoče izpeljati, tako da sem na koncu zasedla peto mesto. V finalu sem imela tudi tri sekunde počasnejši čas kot v polfinalu," je po tekmi povedala Urša Kragelj.

Med kanuističnimi dvojci sta bila najhitrejša Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred Slovakoma Ladislavom in Petrom Škantarjem ter Kitajcema Minghai Hujem in Junrong Shujem. Glavno slovensko orožje sta bila olimpijca Luka Božič in Sašo Taljat, ki pa sta v finalu delala napako za napako in na koncu končala pri repu deseterice. Dejan Kralj in Simon Hočevar ter Luka Slapšak in Urban Jarc so tekmovanje končali že v kvalifikacijah. "V polfinalu sva poskušala veslati varno, da bi se uvrstila v finale. To nama je uspelo z eno manjšo napako," je oceno polfinalnega nastopa podal Sašo Taljat, Luka Božič pa je o slabši finalni vožnji, kjer sta nabrala kar 54 kazenskih sekund, povedal: "Po polfinalu, kjer sva veslala dobro, sva se dogovorila, da bova v prvem delu veslala počasneje in tako prihranila moči za zadnji del proge, kjer nama je zmanjkalo v polfinalu. Ni se nama izšlo, saj sva že na začetku delala napake, potem pa je bilo še slabše. To nič ne pomeni. Na poti sva že tretji teden, tako da sva že kar utrujena in se bova morala spočiti, nato pa dvigovati formo do OI."

Že v soboto so svoje naloge opravili kajakaši in kanuisti, s slovenskega vidika neuspešno. Jure Meglič je bil med kajakaši 16., olimpijec Peter Kauzer šele 31., Martin Albreht 50., Janoš Peterlin pa 53. Podobno je bilo med kanuisti, kjer je bil Benjamin Savšek, prav tako potnik na OI v London, 16., Jure Lenarčič 20., Blaž Cof 32., Anže Berčič pa 35.

Slalomisti se sedaj selijo v španski La Seu d'Urgell, kjer bo na sporedu še zadnja tekma prvega sklopa tekem za svetovni pokal. Po premoru, ko bodo na sporedu svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane ter olimpijske igre, pa se bo svetovni pokal nadaljeval v Pragi in Bratislavi. Tekmo v Španiji bodo izpustili Peter Kauzer, Benjamin Savšek ter dvojec Božič-Taljat, znova pa se bo vrnila Eva Terčelj, ki v Franciji ni tekmovala.

Ne spreglejte