SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pregledna tekma, zagreb

Slovenski veslači začeli s tremi zmagami

0,04

termometer

Rajko Hrvat
Rajko Hrvat je tekmovalno leto začel z zmago. Foto: Vid Ponikvar

Kljub koronakrizi so slovenski veslači tudi tekmovalno leto 2020 začeli v Zagrebu. Na osemkilometrski vzdržljivostni tekmi pregledni tekmi so v hrvaški prestolnici dosegli kar tri zmage ter trenerjem dali odgovore na opravljenem preko zime in v obdobju pandemije.

Med mladinci v enojcu sta se Blejca Semen Kravčuk (33:17:50) in Jaka Volk (33:56:55) iz blejskega kluba uvrstila na prvo in tretje mesto.

V združeni članski in mladinski konkurenci med dekleti je med članicami najboljša Nika Kostanjšek iz izolskega Arga (34:25,94), drugo mesto pa je presenetljivo dosegla blejska mladinka Ruby Čop (35:50:35)

Prav tako so skupaj nastopili člani v absolutni kategoriji, člani U23 in vsi lahki veslači. Zmagal je lahki veslač Rajko Hrvat (31:10:72) iz Arga, sledil mu je Blejec Aleš Jalen (31:54:30). Presenečenje je bilo četrto mesto Hrvata Damirja Martina, srebrnega na OI v Rio de Janeiru v skifu, ki pa se resda vrača po poškodbi.

Dobro sta ob krstni izvedbi v dvojcu brez krmarja nastopila Mariborčana Jaka Čas in Nik Krebs (30:15:17), ki sta ju ugnala le svetovna prvaka brata Valent in Martin Sinković (29:02:10).

Preberite še:

Matej Prelog Sportal Mariborski olimpijec na življenjskem vrtiljaku Bled veslanje splosna Sportal Nič ne bo z "gigaprvenstvom" na Bledu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin