SiolNET. Sportal Drugi športi
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
koronavirus odnesel EP v veslanju

Nič ne bo z "gigaprvenstvom" na Bledu

0,15

termometer

Bled veslanje splosna
Prireditelji svetovnega prvenstva v veslanju za mladince, mlajše člane in neolimpijske discipline, ki bi moralo biti avgusta na Bledu, so prireditev zaradi pandemije odpovedali. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski prireditelji svetovnega prvenstva v veslanju za mladince, mlajše člane in neolimpijske discipline, ki bi moralo biti na Bledu med 16. in 23. avgustom letos, so bili v dogovoru z Mednarodno veslaško zvezo zaradi pandemije novega koronavirusa prisiljeni prireditev odpovedati.

Veslaška zveza Slovenije s svojimi partnerji je odpoved olimpijskih iger videla celo kot priložnost za "gigaprvenstvo", saj je kot enega od treh scenarijev ponudila, da bi na Bledu ob tekmovanjih za mladince in mlajše člane organizirali tudi člansko SP in tako tekmovalcem ponudili glavno tekmo leta. A v negotovih razmerah ideja ni padla na plodna tla.

"Odločitev je bila sprejeta predvsem skozi oceno nezmožnosti sodelovanja reprezentanc zaradi pričakovanih omejitev medcelinskih potovanj, obenem pa tudi časovne nedoločenosti svetovne zdravstvene krize. Žal tako na Bledu ne bomo mogli gostiti dogodka, ki bi se ga v 12 dneh udeležili 3.500 tekmovalcev in spremljevalcev iz 80 držav," sporočajo organizatorji.

Mednarodni veslaški zvezi zdaj vse bolj  grozi, da bo ostala brez velikih tekem v letu 2020.

Niso našli skupnega jezika

Slovenski prireditelji so bili pripravljeni tudi na drug termin vse do oktobra, a na koncu s Fiso niso našli dogovora. Za mlajše kategorije je prestavitev težava zaradi šolskih in študijskih obveznosti, v septembru in oktobru pa Fisa išče termin za evropsko prvenstvo, ki je bilo prvotno načrtovano med 5. in 7. junijem v Poznanju.

Vsekakor je Veslaška zveza Slovenije z odpovedjo zašla tudi v finančno negotovost, saj so bili dozdajšnji vložki v pripravo SP že veliki, gre za šestmestno številko v evrih, ki jih bo zveza težko kratkoročno nadomestila, zato upajo, da se bo v sklopu ukrepov za reševanje krize našel tudi denar, da vsaj delno pokrijejo naložbo.

Še več, tudi prihodnje leto, ko olimpijske igre v Tokiu bodo, na Bledu ne bo prvenstva, saj bo dala Fisa prednost partnerjem, ki jim bodo tekmovanja odpadla prihodnje leto.

veslo veslanje Foto: Vid Ponikvar

Upajo na EP 2023

Bled pa ostaja trdo zasidran v veslaškem koledarju. Z veslaškimi delavci v Münchnu so se že dogovorili, da bo slovenski center leta 2021 in 2022 gostil neuradno veteransko evropsko prvenstvo, ki ga tradicionalno prirejajo na Bavarskem, a bo tam v naslednjih dve letih potekala prenova veslaškega centra, ki bo leta 2022 gostil evropsko prvenstvo. Želja Bleda je tudi, da bo evropsko prvenstvo 2023 na Gorenjskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin