Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
20.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Antalya Sebastijan Piletič Anže Hribar Kevin George Buckley Luka Bojanc gimnastika

Torek, 11. 4. 2023, 20.30

1 leto

Evrppsko prvenstvo v gimnastiki

Prvo zlato Italijanom, slovenski telovadci solidni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Gimnastika - splošna | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Italijanski telovadci so v prvi odločitvi evropskega prvenstva v Antalyi z 249,526 točke zmagali pred gostiteljico Turčijo (248,262) in branilko naslova Veliko Britanijo (246,961). Slovenci niso sestavili ekipe, mladi telovadci so nastopili v kvalifikacijah. Anže Hribar (74,131) in Kevin Buckley (73,665) sta zasedla 66. ter 69. mesto.

S kvalifikacijami telovadcev se je v Antalyi začelo prvenstvo stare celine v moški in ženski športni gimnastiki. Do nedelje se bo za 14 kompletov kolajn borilo 321 telovadcev iz 39 držav. Vsi trije Slovenci so že opravili kvalifikacije, kako uspešni so bili, rezultatsko gledano, pa bo znano zvečer, ko bodo nastopile vse kvalifikacijske skupine. V Turčiji bodo zvečer podelili tudi že prvi komplet kolajn. Znane bodo namreč najboljše moške ekipe tega EP, v konkurenci pa ni slovenske vrste, ker ji ni uspelo sestaviti ekipe.

"Z Anžetom in s Kevinom smo lahko zadovoljni"

Luka Bojanc je tekmoval le na krogih, vendar se mu sestava ni posrečila po željah. Po veliki napaki - sestavo je po besedah selektorja Sebastijana Piletiča opravil dobro, nato pa padel pri seskoku - je prejel 12,100 točke, kar je najmanj od trojice Slovencev na tem orodju.

Anže Hribar in Kevin George Buckley pa sta tekmovala v kraljevski disciplini, mnogoboju. Zanju je po besedah Piletiča prvenstvo v prvi vrsti namenjeno nabiranju izkušenj, želja pa je tudi uvrstitev na SP. Tam bo namreč glavno kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2024 v Parizu.

"Z Anžetom in s Kevinom smo lahko zadovoljni. Glede na pripravljenost sta pokazala solidne nastope, nekako po pričakovanjih. Upam pa, da bosta kot še zelo mlada telovadca izkoristila potencial, saj imata oba v treningu po mojem mnenju še veliko rezerv. Če bi v sestave dodala element ali dva, malo izpilila izvedbo, bi takoj imela tudi pet točk višji izkupiček," je dejal Piletič.

Buckley je sicer zelo dobro opravil sestavo na konju z ročaji in ima ta čas s 13,266 osmo oceno na tem orodju, Hribar pa je bil najboljši na preskoku, kjer ima s 13,733 po nastopih prve skupine 15. oceno.

Bojančeva predstava neuspešna

"Za razliko od obeh mladih telovadcev pa z Luko enostavno ne morem biti zadovoljen. Čeprav je prvenstvo pričakal zelo dobro pripravljen, saj je imel od 20 najavljenih sestav na krogih kar 18 uspešnih, je bila tokratna predstava neuspešna. Čeprav je tudi na uradnem treningu prikazal dobro vajo, je na današnji tekmi padel pri seskoku, kar ga je oddaljilo od cilja," je še dodal selektor.

V sredo se bodo v kvalifikacijah predstavile še telovadke. Tako Lucija Hribar kot Zala Trtnik merita na finale mnogoboja, nastopila bo tudi Meta Kunaver, telovadke pa bodo tekmovale tudi v ekipni razvrstitvi.

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar
Sportal S šesterico v Turčijo po vozovnice za svetovno prvenstvo
Ne spreglejte