Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
15. 9. 2013,
12.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eva Terčelj Urša Kragelj Luka Božič Sašo Taljat

Nedelja, 15. 9. 2013, 12.38

8 let

Slovenski tekmovalci ostali brez finala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na svetovnem prvenstvu v Pragi so se končale polfinalne vožnje med kajakašicami in dvojci, kjer pa v finalu ne bomo imeli slovenskih predstavnikov.

Slovenski slalomisti se danes na reki Vltavi niso najbolje odrezali, saj se nobenemu ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Na zahtevni postavitvi je bilo preveč napak in dotikov vrat. Še najbližje finalu sta bila Sašo Taljat in Luka Božič v dvojcu, ki sta bila 11., Eva Terčelj si je priveslala 13. mesto, Urša Kragelj pa je bila s ponesrečeno vožnjo 20.

Svojega dne nista imela slovenski kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj. Še najbližje je bila Terčeljeva, ki je na koncu osvojila 13. mesto. Če Ljubljančanka ne bi naredila dotika, bi se uvrstila v finale. "Vožnja je bila dobra, ampak še vedno ni bila najboljša. Naredila sem kar nekaj napak in dotikov. Mogoče me je celo ta dotik stal uvrstitev v finale," je po polfinalu komentirala svojo vožnjo Eva, ki tako kot preostali tekmovalci priznava, da je postavitev proge zelo težka. "Proga je zelo zahtevna, nenehno je treba delati in tudi psihično moraš biti zelo dobro pripravljen. Sicer nisem čutila velike utrujenosti na koncu, saj sem se dobro pripravila. Vedela sem, kaj me čaka, ampak sem na žalost sem storila preveč napak," je še povedala Terčeljeva, ki ima za seboj odlično sezono, potem ko je slavila svojo prvo zmago na tekmi svetovnega pokala.

Povsem se je polfinalna vožnja porušila Urši Kragelj, po kvalifikacijah ji je dobro kazalo, a očitno je tudi ona podlegla pritisku tekmovanja. "Proga je predvsem za punce zelo zahtevna, saj je le malo kombinacij z vodo, tako da pride do izraza moč. Takšno progo so pač postavili. Že od četrtih vrat nisem imela dobrega položaja v čolnu , potem sem se poskušala spraviti v pravo držo, kar mi je deloma uspevalo, nato se mi je vožnja podirala. Žal mi ni uspelo," je po polfinalni vožnji povedala Primorka, ki je zaradi napačno nastavljene ure na štartu skoraj zamudila svoj začetek.

V finalni vožnji so med kajakašicami prevladovale francoski kajakašici, saj sta se uvrstili na prvi dve mesti. Svetovna prvakinja je postala Emilie Fer, druga je bila njena rojakinja Nouria Newman, tretje mesto pa je pripadlo Nemki Jasmin Schornberg.

Taljat in Božič sta storila preveč napak

Prava drama se je v polfinalu odvijala med dvojci, saj sta Luka Božič in Sašo Taljat vse do zadnjega čakala na vstopnico za finale, a žel se na koncu ni izšlo. Primorska naveza je zasedla 11. mesto in tako za eno mesto zgrešila finale. "Z izjemo napake, ki sva jo naredila na 11. vratih, ki sva se jih dotaknila, in pozneje, ko sva padla še v 'rolo', je bila vožnja takšna, kot sva si zadala, " je vidno razočaran razlagal Sašo, z Luko sta se zahtevne proge lotila nekoliko drugače. "Proga sva se lotila zahtevnosti primerno. Štartala sva umirjeno, vendar še vedno dovolj močno, da je čoln stekel. Je pa proga kar težka, saj je bila 20 sekund daljša od kvalifikacijske, tako da se je na koncu poznalo, da zmanjkuje moči," je še povedal Sašo. Z Luko sta imela zelo uspešno sezono, saj sta se v svetovnem pokalu trikrat uvrstila na stopničke, v skupnem seštevku pa sta bila druga. Iz finala je izpadlo kar nekaj favoritov, med njimi tudi brata Hochschorner, ki sta izpustila vrata. Najhitrejša po polfinalu sta bila domačina Jonas Kaspar in Marek Sindler.

Med dvojci sta češko slavje pokvarila druga iz olimpijskih iger v Londonu Britanca David Florence in Richard Hounslow, ki sta češko posadko v postavi Jaroslav Volf in Ondrej Štepanek premagala za vsega štiri stotinke, tretja sta bila Slovaka Peter in Ladislav Škantar.

Zadnje dejanje prvenstva bodo še ekipne vožnje med kajakašicami in dvojci, kjer bodo nastopile Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak.

Ne spreglejte