Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2013,
12.55

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mersin Dunja Lemajič

Sobota, 22. 6. 2013, 12.55

3 leta, 4 mesece

Slovenski taekwondo tabor se vrača z bronom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Taekwondo odprava se s sredozemskih iger vrača z bronasto kolajno. Dunji Lemajič je preboj v polfinale in uvrstitev na zmagovalni oder preprečila Maročanka Fatima El Meslahy.

Dan pred svojim nastopom je taekwondistka Dunja Lemajič s tribun podpirala svojo reprezentančno kolegico Ano Petrušić, ki je v kategoriji do 49 kilogramov stopila na tretjo stopničko in Sloveniji priigrala prvo kolajno na sredozemskih igrah v Turčiji. Tokrat je bila na vrsti sama. Najstnica, ki se v letošnji sezoni zaradi šolskih obveznosti – te je uspešno opravila –, treningom ni posvečala v popolnosti, je slovenske barve branila v kategoriji do 67 kilogramov. Naskok na najvišja mesta ji je preprečila nasprotnica iz Maroka Fatima El Meslahy, ki se je v polfinale uvrstila z rezultatom 8:1. ''Z nastopom sem zadovoljna, a je bila tekmica tokrat kakovostnejša in močnejša. Žal mi ni uspelo zmagati in osvojiti medalje. Rezultat sicer ni takšen, kot sem si ga želela, je pa to dobra izkušnja za naprej za evropsko prvenstvo, ki je zame še bolj pomembno,'' je po porazu, ki ji je preprečil boj za kolajne, dejala Lemajičeva. ''Dunja je sicer poskušala narediti, kar je lahko, a je bila nasprotnica zelo močna, zrela in izkušenejša. Vsekakor ji primanjkuje treningov, kar se odraža na formi, a bo to z več treningi popravila na bližajočem se evropskem mladinskem prvenstvu,'' pa je nastop svoje varovanke ocenil trener Miodrag Krnetić.

Slovenija je s šestimi kolajnami trenutno četrta najuspešnejša reprezentanca na letošnjih sredozemskih igrah. Z 19 odličji prepričljivo vodijo Italijani, ki so daleč najuspešnejša država v zgodovini iger, na katerih se merijo športniki iz Evrope, Azije in Afrike. Že danes pa bi se bera utegnila povečati, saj so na delu odlični judoisti, ki so v petek osvojili tri medalje, končne odločitve bodo padle tudi v nekaterih plavalnih disciplinah.

Ne spreglejte