Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 10. 2022,
20.29

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Gašper Povh Anže Petrič Erik Čeh Dejan Tonejc Marko Švara Jure Kozjek Mersin svetovno prvenstvo balinanje

Ponedeljek, 31. 10. 2022, 20.29

1 leto, 5 mesecev

Mersin, SP v balinanju, žreb skupinskega dela

Prva na balinarskem prvenstvu v ogenj Tonejc in Švara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
balinanje, splošna | Foto Hina/STA

Foto: Hina/STA

V Mersinu v Turčiji so opravili žreb skupinskega dela svetovnega prvenstva v balinanju, na katerem bo med 36 nastopajočimi državami Slovenijo zastopalo pet balinarjev. Kot prva bosta v torek zjutraj ob 6.30 po slovenskem času na igrišče stopila Dejan Tonejc in Marko Švara v igri dvojic, je sporočila Balinarska zveza Slovenije.

V slovenskem taboru so z zanimanjem pospremili žreb svetovnega prvenstva, ki jim je bil zelo naklonjen v igri dvojic, precej manj pa v igri posamezno in v krog.

Dejan Tonejc in Marko Švara se bosta v prvem krogu dvojic pomerila proti estonski navezi Lindvest/Remmelkoor, v skupini pa sta še izbrani vrsti Madžarske in Slovaške.

Tonejc bo v igri v krog v skupini smrti meril moči z Maročanom Mohamedom El Guamousom, Italijanom Danielejom Grossom in Francozom Jeromeom Benoitom, za uvod pa ga v torek opoldne čaka izkušeni Maročan.

Zelo zahtevno skupino ima v igri posamezno tudi Erik Čeh, ki bo svetovno prvenstvo prav tako odprl v torek, in sicer ob 15.30 proti italijanskemu zvezdniku Luigiju Grattapagliji. Za nameček je v skupini še domačin Duran Yilmaz. V tej disciplini naslova svetovnega prvaka ne bo branil poškodovani Jure Kozjek.

V natančnem zbijanju bo Slovenijo v torek zastopal Marko Švara, ki bo ob 8.30 začel s kvalifikacijskim nastopom, dve uri kasneje bo prizorišče v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja preizkusil Anže Petrič, medtem ko štafeto Anže Petrič/Gašper Povh prvi kvalifikacijski nastop čaka v sredo.

Do četrtka bodo v Mersinu potekale kvalifikacije v vseh šestih disciplinah, sledili bodo izločilni boji, sobota pa bo prinesla vse finalne boje.

Preberite še:

Slovenska balinarska reprezentanca, EP 2022, Ljubljana
Sportal Slovenske balinarke na EP do šestih kolajn
Ne spreglejte