Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2022,
8.22

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

2

Natisni članek

Nina Volčina Tadeja Petrič Ljubljana evropsko prvenstvo balinanje

Nedelja, 4. 9. 2022, 8.22

1 leto, 7 mesecev

Ljubljana, EP v balinanju

Slovenske balinarke na EP do šestih kolajn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

2

Slovenska balinarska reprezentanca, EP 2022, Ljubljana | Slovenske balinarke so na EP osvojile šest kolajn. | Foto Balinarska zveza Slovenije

Slovenske balinarke so na EP osvojile šest kolajn.

Foto: Balinarska zveza Slovenije

Slovenska ženska balinarska reprezentanca je evropsko prvenstvo v Ljubljani končala s kar šestimi kolajnami in je bila v tem pogledu najuspešnejša ekipa na prvenstvu. Slovenke so tekmovanje končale z eno srebrno in petimi bronastimi odličji, od teh sta najžlahtnejše osvojili Tadeja Petrič in Nina Volčina v štafetnem zbijanju.

V soboto zvečer je padel zastor nad prvenstvom stare celine za balinarke, ki so ga s skupnimi močmi organizirali člani iz vrst BŠK Krim Ljubljana in Balinarske zveze Slovenije ter prostovoljcev pod vodstvom predsednika organizacijskega odbora Sama Vehovca.

Dobro organizacijo so z odmevnimi uspehi nadgradile tudi slovenske reprezentantke pod vodstvom selektorja Dejana Korena in pomočnice Petre Pivk Lukančič, ki so kot edine osvojile odličja v vseh šestih disciplinah.

Najbližje zlatu sta bili Tadeja Petrič in Nina Volčina, ki sta v finalu štafetnega zbijanja po ogorčenem boju priznali premoč francoski navezi Ophelie Armanet/Annaele Barazzutti. V zanimivi finalni bitki sta bili Francozinji boljši s 47:45, Slovenija pa je bila tudi v ostalih disciplinah zelo blizu finalnim bojem.

Tadeja Petrič je srebru v štafeti dodala še bron v igri v krog ter dvojicah z Lauro Škoberne, Ana Pevec je bila bronasta v natančnem zbijanju in igri posamezno, medtem ko je Nino Volčina le točka ločila od finala v hitrostnem zbijanju, v katerem je zlato osvojila Turkinja Inci Eze Öztürk.

V igri posamezno je naslov romal v roke Hrvatice Caroline Bajrić, v igri v krog je bila najboljša Srbkinja Milica Kolundžija, v natančnem zbijanju Francozinja Pauline Gouilloud, v igri dvojic pa sta slavili Turkinji Inci Ece Öztürk in Buket Öztürk.

Preberite še:

balinanje, splošna
Sportal Slovenske balinarke uspešne v uvodu EP
Ne spreglejte