Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2022,
21.48

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Ana Pevec Nina Volčina Tadeja Petrič Laura Škoberne evropsko prvenstvo balinanje

Četrtek, 1. 9. 2022, 21.48

1 leto, 8 mesecev

Ljubljana, EP v balinanju

Slovenske balinarke uspešne v uvodu EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
balinanje, splošna | Foto Hina/STA

Foto: Hina/STA

V Ljubljani je za tekmovalkami prvi dan balinarskega evropskega prvenstva. V slovenskem taboru so zadovoljni, saj v večini od šestih disciplin Slovenkam dobro kaže v boju za zmagovalni oder. Petkov spored bo že prinesel prve odločitve o dobitnicah medalj.

Na pokritem balinišču na ljubljanskem Rakovniku so balinarke dopoldne začele kvalifikacijske boje. Za uvod sta v igri dvojic Laura Škoberne in Tadeja Petrič s 13:5 premagali švicarsko navezo Maude Rod/Dominique Neuhaus, prvo mesto v skupini in s tem lažji žreb v četrtfinalu pa bosta potrjevali v petek dopoldne.

V štafetnem zbijanju sta Tadeja Petrič in Nina Volčina z 41 točkami v prvem krogu kvalifikacij zaostali le za Francijo (47), tako da sta blizu neposrednemu napredovanju v polfinale.

V natančnem zbijanju je blestela Ana Pevec in si z drugim izidom kvalifikacij izborila nastop v četrtfinalu proti Švicarki Maude Rod. "Nastop pred domačimi gledalci je vendarle nekaj posebnega. V obeh serijah sem zadela zadnji balinček in izboljšala rezultat. Mogoče sem dobila na papirju najlažjo tekmico v četrtfinalu, vendar bo treba za zmago doseči dober rezultat. Podobno velja za igro posamezno, kjer me v četrtfinalu najverjetneje čakata izkušeni madžarska ali črnogorska tekmica," je pojasnila slovenska reprezentantka, ki si lahko v petek zagotovi najmanj dve bronasti medalji.

Nina Volčina je v prvem kvalifikacijskem nastopu hitrostnega zbijanja z 32 zadetki zabeležila peti rezultat in jo čaka zahtevna naloga za preboj med najboljše štiri.

V zelo zgoščenem petkovem sporedu bodo v igri posamezno, dvojic in krog ter natančnem zbijanju na sporedu zaključni boji kvalifikacij in četrtfinala, v hitrostnem in štafetnem zbijanju pa polfinalne tekme. Finalni boji v vseh šestih disciplinah bodo na sporedu v soboto.

Preberite še:

Tadeja Petrič
Sportal Evropska elita v balinanju zbrana v Ljubljani
Ne spreglejte