SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski prvak ima odličnega libera, a najslabšega podajalca

3

termometer

Po polovici skupinskega dela odbojkarske lige prvakov smo se sprehodili po statističnih kolonah. Od Slovencev sta se do zdaj najbolj izkazala bloker ACH-jevca Jan Kozamernik in libero Miha Plot.

Pa začnimo kar pri odbojkarjih, ki so do zdaj dosegli največ točk. Prvo mesto zaseda zimzeleni srbski korektor Ivan Miljković, ki je na prvih teh tekmah za Fenerbahče dosegel kar 67 točk. Od Slovencev je najboljši odbojkar ACH Volleyja Andrej Flajs (29).

Še vedno stik z najboljšimi blokerji drži najmlajši član slovenskih prvakov Jan Kozamernik, ki z desetimi bloki končuje prvo deseterico najboljših blokerjev. Najbolj se je v tem elementu do zdaj izkazal Španec Marc Altayo.

Zanimive podatke dobimo tudi, ko pod drobnogled vzamemo najboljše sprejemalce. Trenutno v tem elementu ni para nizozemskemu liberu Gijsu Jorni (Antwerp), na odličenem osmem mestu pa že najdemo libera oranžnih zmajev in reprezentanta Slovenije Miho Plota.

Edina statistika, ki zbode v oči, pa je pri najboljših podajalcih. Matija Jereb, prvi podajalec slovenskih prvakov, zaseda skromno predzadnje mesto. Za njim je zaostal le podajalec Čeških Budjejovic Filip Habr. Treba je dodati, da je učinek podajalca zelo odvisen tudi od kakovosti sprejema in seveda uspešnosti napadalcev, ki končujejo njegove podaje. Nekoliko bolje kot Jereb sta se v dozdajšnjem poteku lige prvakov odrezala Gregor Ropret (Hypo Tirol) in Rok Satler (Posojilnica Aich/Dob).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin