Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
20.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

padalstvo evropsko prvenstvo

Petek, 1. 9. 2017, 20.26

6 let, 7 mesecev

EP, Črna gora

Slovenski padalci bronasti na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
padalstvo | Foto Zoran Račič

Foto: Zoran Račič

Glavno mesto Črne gore je teden dni gostilo najboljše padalce stare celine v klasičnem padalstvu, v skokih na cilj in figurativnih skokih, Slovenija pa se domov vrača z novim odličjem. Zanj je poskrbela moška ekipa v postavi Roman Karun, Peter Balta, Borut Erjavec, Senad Salkič in Matej Bečan, ki je osvojila bronasto medaljo.

Začetek za Slovence ni bil ravno vrhunski, v prvih treh serijah so si nabrali nekaj zaostanka, obenem pa so predvsem Francozi in Madžari skakali odlično in so bili vseskozi na vrhu. Po peti seriji pa se je slika zasukala. Madžari in Francozi so začeli popuščati, svoje so dodale še nestabilne vremenske razmere, ki so jih bolj znali izkoristiti Belorusi, Čehi in Slovenci, ki so si z odlično zadnjo serijo zagotovili mesto na zmagovalnem odru, Madžarom in Francozom pa je padla koncentracija in sanj o medalji je bilo zanje konec.

Za uteho je Madžarom pripadlo prvo mesto med posamezniki, najboljši Slovenec med moškimi je bil tokrat Karun, ki je zasedel deveto mesto. Prvenstvo v Črni gori bo v bolj grenkem spominu ostalo Maji Sajovic, ki se v neugodnih razmerah ni najboljše znašla, zaradi česar je zasedla skromno 35. mesto.

V Podgorici je prvič nastopil tudi mladinec Igor Primc, ki je bil sedmi, Marko Veselič, ravno tako mladinec, pa je bil dvanajsti.

"Škoda, ker nam ni uspelo izvesti še nekaj treninga doma, s čimer bi imeli ob koncu kakšen centimeter manj, a je tudi bron v takšni konkurenci vrhunski dosežek, s katerim smo zelo zadovoljni. Razmere so bile zelo neugodne, spremenljive, kar je najbolj okusila Maja Sajovic. Zadovoljni smo tudi z nastopom obeh mladincev," je prvenstvo na kratko ocenil trener Drago Bunčič.

Izidi:
- ekipe: 1. Belorusija - 25 cm, 2. Češka - 26, 3. Slovenija (Roman Karun, Peter Balta, Borut Erjavec, Senad Salkič, Matej Bečan) - 29;
- moški: 1. Asztalos (Mad) - 3, 2. Fomin (Blr) - 4, 3. Gurinovč (Blr) - 4, ... 9. Karun - 8, ... 14. Bečan (oba Slo) - 9;
- ženske: 1. Nikitsjuk (Blr) - 7 cm, 2. Ferrand (Fra) - 9, 3. Bokovaja (Blr) - 13, ... 35. Sajovic (Slo) - 53;- mladinci: 1. Chladek (Češ) - 8 cm, 2. Ionita (Rom) - 12, 3. Graser (Avt) - 12, ... 7. Primc - 20, ... 12. Veselič (oba Slo) - 26.
Ne spreglejte