Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 11. 2017,
18.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ragbi Andrew Fenton

Sobota, 4. 11. 2017, 18.08

6 let, 6 mesecev

Slovenija premagala Slovaško

Oče in sin zaznamovala nov podvig slovenskega ragbija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija, ragbi | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska reprezentanca v ragbiju je v soboto na štadionu ŽAK v Ljubljani premagala Slovaško z 29:15 in navdušila občinstvo. Dvoboj skupine 2S evropskega pokala narodov sta zaznamovala oče in sin Igor in Gal Okič, ki sta zaigrala istočasno na evropskem dvoboju.

Najboljši slovenski igralci v ragbiju nadaljujejo zmagoviti niz. Po Srbiji, ki so jo pred kratkim v skupini 2S evropskega pokala narodov premagali v gosteh, so na domačem igrišču premagali še Slovaško. Izbranci selektorja Andrewa Fentona so reprezentanco, s katero so se pomerili prvič, odpravili s prepričljivim rezultatom 29:15.

Encijani so vknjižili novo zmago:

Prvenec najstnika Penka

Selektor Andrew Fenton je bil lahko zadovoljen s predstavo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Andrew Fenton je bil lahko zadovoljen s predstavo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gostitelji so hitro prešli v vodstvo s tremi točkami Petra Kavčiča, nato pa prek Francoza s slovenskimi koreninami Guillaumeja Delmasa in dodatnih dveh točk Kavčiča povedli z okroglih 10:0. Slovaška reprezentanca je pokazala zobe in po prodoru Jakuba Varge znižala na 7:10.

V 30. minuti so si Slovenci priborili nov zadetek (18:7), sedem minut pozneje pa je moral igrišče zaradi udarca v glavo zapustiti domači kapetan Jaka Sajevic. Tako je odločil glavni sodnik Hrvoje Bartolić. Namesto kaznovanega Sajevica je v igro vstopil igralec RK Maribor Luka Medved.

V drugem polčasu so bili za odtenek boljši Slovaki, znižali na 15:18, a je Kavčič v nadaljevanju odgovoril s povišanjem prednosti na 24:15. S hitrim prodorom in krstnim zadetkom v članski konkurenci je 17-letni Juš Penko postavil končni rezultat 29:15.

Igor in Gal Okič sta zaigrala skupaj:

V 77. minuti je v igro vstopil še najstarejši član slovenske reprezentance Igor Okič in poskrbel za zgodovinsko dejanje, saj sta istočasno na tekmi evropskega pokala v isti ekipi nastopila oče (Igor) in sin (Gal Okič).

 

Ne spreglejte