Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 5. 2021,
17.23

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Klavdija Jerovšek Urška Kuharič Živa Dvoršak

Torek, 25. 5. 2021, 17.23

3 leta

EP v streljanju

Velik uspeh slovenskih strelk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Živa Dvoršak | Urška Kuharič, Živa Dvoršak (na sliki) in Klavdija Jerovšek so v finalu EP priznale premoč Rusinjam. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Urška Kuharič, Živa Dvoršak (na sliki) in Klavdija Jerovšek so v finalu EP priznale premoč Rusinjam.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenske strelke Urška Kuharič, Živa Dvoršak in Klavdija Jerovšek so na ekipni tekmi z zračno puško na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku osvojile srebrno kolajno. Slovenke so v tekmi za zlato kolajno proti Rusinjam po točkah izgubile z 2:16.

Že po ponedeljkovi kvalifikacijski posamični tekmi, ki jo je Dvoršakova končala na prvem mestu, nato pa v finalnem obračunu zavoljo nezgode pri drugem strelu, ko je zadela le devet krogov in zasedla končno osmo mesto, ter enajsto mesto Jerovškove, je bilo jasno, da so Slovenke v slavonsko prestolnico prišle sijajno pripravljene, kar so potrdile tudi na današnjem "drugem polčasu" ekipne tekme.

Na njej je najprej nastopilo osem najboljših reprezentanc po prvem dnevu tekmovanja, v konkurenci Rusije, Romunije, Norveške, Italije, Danske, Švice in Ukrajine pa je Slovenija s 623,2 kroga zasedla drugo mesto. V dveh serijah po deset strelov je bila najboljša Kuharičeva z 209,5 kroga, Dvoršakova je dodala 207,7, Jerovškova pa 206,0.

Kaj se je dogajalo v finalu?

Urška Kuharič in njeni kolegici so imele v finalu tudi nekaj smole. | Foto: Vid Ponikvar Urška Kuharič in njeni kolegici so imele v finalu tudi nekaj smole. Foto: Vid Ponikvar Slovenija v današnjem popoldanskem finalu ni bila kos Rusiji, ki je svoje "strelske mišice" pokazala že v prvem delu današnjega tekmovanja, ko je bila s 629,1 kroga daleč pred vsemi. Rusija je svojo absolutno prevlado na strelišču zadržala tudi v finalu. Že po treh serijah je povedla po točkah s 6:0 in slovensko trenerko Polono Sladič prisilila, da je zahtevala polminutni premor.

Po kratkem predahu in njenih besedah spodbude se razmerje moči na strelišču ni bistveno spremenilo. Ruske strelke so bile še naprej korak pred slovenskimi, ki so imele v nadaljevanju tudi nekaj smole in serije izgubljale za 0,1 ali 0,2 kroga.

Dvoršakova, Jerovškova in Kuharičeva so prve točke v finalu osvojile šele v osmi seriji strelov, v deveti pa so Rusinje osvojile želeno 16. točko in končale veliki finale.

Bronasto kolajno je osvojila Romunija, ki je po točkah premagala Norveško s 16:12.

Preostalih slovenskih strelcev in strelk ni bilo v izločilnih bojih

Druge slovenske reprezentance se v ekipni konkurenci niso prebile v odločilne boje. Slovenska ženska ekipa z zračno pištolo v postavi Mojca Kolman, Denis Bola Ujčič in Anja Prezelj je s 1688 krogi zasedla enajsto mesto, moška izbrana vrsta v postavi Sašo Stojak, Peter Tkalec in Mario Hološ pa s 1696 krogi 15. mesto. Na moški tekmi z zračno puško sta slovenske barve zastopala Nejc Klopčič in Jakob Petelinek, tako da Slovenija v tem tekmovanju ni nastopila.

V mladinski konkurenci se je danes izkazala Katarina Fevžer, ki se je v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov prebila med osem najboljših tekmovalk, v finalu pa je nato zasedla osmo mesto.

V sredo bosta nastopila le Mojca Kolman in Mario Hološ na mešani ekipni tekmi z zračno pištolo.

Živa Dvoršak
Sportal Živi Dvoršak se po odličnih kvalifikacijah v finalu ni izšlo
Ne spreglejte