Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 2. 2022,
16.39

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Andrej Mavrič Cottbus Tjaša Kysselef Lucija Hribar

Nedelja, 27. 2. 2022, 16.39

2 leti, 1 mesec

cottbus, svetovni pokal

Slovenska telovadka grdo padla, a novice iz Nemčije so spodbudne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Lucija Hribar | Lucija Hribar je danes na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu v Nemčiji grdo padla. | Foto Luka Vovk/Sportida

Lucija Hribar je danes na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu v Nemčiji grdo padla.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Potem ko je najboljša slovenska telovadka Tjaša Kysselef v soboto v Cottbusu z zmago na preskoku začela novo sezono svetovnega pokala, je danes prišla slaba novica za slovenski tabor. Finalistka parterja Lucija Hribar je namreč začela sestavo, nato pa pri prvi akrobatiki grdo padla in ni več mogla nadaljevati. A prve novice iz Nemčije so spodbudne.

Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef sezono odprla z zmago

Kot je za STA pojasnil selektor reprezentance Andrej Mavrič, je bila Hribarjeva med finalistkami parterja danes prva na vrsti, potem ko se je v finale uvrstila s četrto oceno kvalifikacij.

Kaj se je zgodilo?

"Luciji sta že pri prvi akrobatiki zdrsnili roki, s katerima se držiš pri dvojnem saltu, tako da se je prehitro odprla in padla na kolena. Sicer je šla dol s terena brez pomoči, vendar ni mogla nadaljevati sestave. Za zdaj sicer kaže, da je v redu, da ni nič hujšega. Tudi v bolnišnico je niso odpeljali," je povedal Mavrič, ki sicer uvodno tekmo spremlja iz Ljubljane, telovadkam se bo pridružil že naslednji teden v Dohi.

"Seveda upamo, da ne bo nič hujšega, a dokončno bomo vedeli zvečer, ko se mišice ohladijo. Tjaša in Lucija bosta iz Nemčije neposredno odpotovali proti Katarju. Načrt je, da se v ponedeljek dobimo na letališču v Istanbulu in nadaljujemo pot proti Dohi," je še povedal glavni trener.

"Luciji sta že pri prvi akrobatiki zdrsnili roki, s katerima se držiš pri dvojnem saltu, tako da se je prehitro odprla in padla na kolena." | Foto: Luka Vovk/Sportida "Luciji sta že pri prvi akrobatiki zdrsnili roki, s katerima se držiš pri dvojnem saltu, tako da se je prehitro odprla in padla na kolena." Foto: Luka Vovk/Sportida

O Kysselefovi: Zelo mi je všeč, kako skače

Ta je bil s svojo varovanko Kysselefovo, ki je v soboto na preskoku slavila tretjo zmago v svetovnem pokalu ter 23. uvrstitev na zmagovalni oder, zelo zadovoljen. tako z njeno predstavo na tekmi, kot tudi z njenim pristopom k treningom in pripravam.

"Moram reči, da je Tjaša zelo dobro skočila, sploh za prvo tekmo v sezoni. Doskoki še niso povsem 'čisti', vendar ne dvomim, da bo do Bakuja že v 'top' formi," je dejal Mavrič.

Razkril je še, da 28-letna telovadka vadi tudi ne le enega, temveč dva težja skoka. "Nisva se še povsem uskladila, katerega bo prej pokazala na tekmi. Jaz sem za enega prepričan, da bi ji šel brez težav, ona pa si želi drugega. Bomo videli. A zelo dobro pripravljena je pričakala to sezono in zelo mi je všeč, kako skače," je o Kysselefovi še povedal selektor, ki za glavna cilja sezone izpostavlja kolajno na sredozemskih igrah ter po načrtovani vrnitvi Teje Belak kar dve slovenski finalistki evropskega prvenstva.

Tjaša Kysselef je včeraj zmagala na preskoku. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tjaša Kysselef je včeraj zmagala na preskoku. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naslednji teden v Dohi

Najboljše telovadce sicer že naslednji teden čaka svetovni pokal v Dohi, po 14-dnevnem premoru sledi Kairo, nato pa še Baku, kjer naj bi se ekipi pridružila tudi Belakova.

To sezono bi morala že od vsega začetka na najvišji ravni začeti tudi lanska mladinska prvakinja Zala Trtnik, vendar mora zaradi poškodbe počivati vsaj mesec dni.

Vrhunec gimnastične sezone bo sicer jesensko svetovno prvenstvo v Liverpoolu.

Preberite še:

Lucija Hribar
Sportal Drugi dan v finale še Lucija Hribar na parterju
Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef s prvo oceno v finale preskoka: Sem prijetno šokirana
Ne spreglejte