Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2022,
18.39

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

Jože Čeper Rajmond Debevec Živa Dvoršak

Ponedeljek, 28. 2. 2022, 18.39

2 leti, 1 mesec

Kairo, strelstvo, svetovni pokal

Jože Čeper do slovenskega izida dneva, Dvoršakova do 38. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Jože Čeper | Jože Čeper je poskrbel za slovenski izid dneva v Kairu. | Foto Daniel Novakovič/STA

Jože Čeper je poskrbel za slovenski izid dneva v Kairu.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Slovenski strelec Jože Čeper je na današnji uvodni tekmi letošnjega svetovnega pokala v Kairu osvojil 29. mesto v disciplini zračna puška 10 metrov. Petindvajsetletni strelec iz Gornjih Ležeč je zadel 576 krogov, do preboja v polfinale pa so ga ločili trije krogi.

Jože Čeper se je do zadnje serije spogledoval z uvrstitvijo v polfinale, potem ko je zadel 98, 97, 96, 95 in 97 krogov, po 93 krogih v zadnji seriji pa je močno zdrsnil po razpredelnici in v konkurenci 92 strelcev današnjo tekmo končal na 29. mestu.

V kvalifikacijskem delu je kraljeval Rus Artem Černusov, ki je zadel 591 krogov, kar sedem več od rojaka Vadima Muhametjanova, Indijca Chaudharyja Saurabha in Turka Ismaila Kelesa.

Na današnji tekmi z zračno puško se je od štirih slovenskih strelk najbolj izkazala Živa Dvoršak, ki je osvojila 38. mesto. Tridesetletna Ljubljančanka je v deželi faraonov v šestih serijah zadela 626 krogov.

Živa Dvoršak je sezono začela z 38. mestom v disciplini zračna puška. | Foto: Anže Malovrh/STA Živa Dvoršak je sezono začela z 38. mestom v disciplini zračna puška. Foto: Anže Malovrh/STA

Klavdija Jerovšek (624) je v konkurenci 118 strelk iz celega sveta zasedla 56., Sonja Benčina (620,2) 86., Urška Kuharič (619,5) pa 95. mesto.

V kvalifikacijskem delu je bila najboljša Francozinja Oceanne Muller s 631,2 kroga. Komaj 19-letna Francozinja je visoko raven streljanja zadržala tudi v polfinalu, kjer je dosegla 48 točk, kar je bilo največ med vsemi osmimi tekmovalkami v izločilnih bojih.

V tekmi za prvo mesto je bila nato boljša tudi od Rusinje Anastazije Galašine, po točkah jo je premagala s 16:14.

Dvoršakovo, Kuharičevo in Jerovškovo v sredo čaka še ekipna tekma z zračno puško, v petek pa še posamična tekma v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. V kraljevski strelski disciplini bo nastopil tudi 58-letni Rajmond Debevec.

Ne spreglejte