Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
29. 5. 2015,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič Marina Cvetanović

Petek, 29. 5. 2015, 20.19

8 let

Slovenska kapetanka po izjemen uspehu: Lahko rečem le, končno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske odbojkarice so se z na videz lahkih dvakrat 3:1 v nizih preskočile neugodno francosko zapreko in se zasluženo prvič v zgodovini zavihtele na evropsko prvenstvo. Izjemen uspeh, ni kaj.

Slovenke so povratno tekmo začele izjemno, povedle z 1:0 v nizih, a so jim v drugem nizu Francozinje v drugem odgovorile in po pravi drami prišle do izenačenja. ''Nervoza je vedno prisotna, kdor ni nervozen, ni športnik,'' je za uvod takoj dejal selektor Bruno Najdič, ki pa je na koncu s svojimi varovankami zmagal s končnih 3:1 v nizih, pa čeprav je bilo že po drugem osvojenem nizu Slovenk vse odločeno. ''To je največji uspeh slovenske ženske odbojke, a ne smemo pozabiti na naše predhodnike. Ta uspeh ni od danes, ni od včeraj, temveč je bilo za to potrebnega vrsto let trdega dela. Nekatere punce so tukaj že sedem let, zato sem še toliko bolj vesel, da nam je uspelo. Seveda nas ta uspeh ne sme preveč ponesti, moramo ostati mirni, saj se lahko že v naslednjih kvalifikacijah zgodi, da ostanemo brez evropskega prvenstva. A prihodnost je zagotovo na naši strani. Čas je, da se poveselimo, potem pa se bomo z mislimi že preselili na evropsko prvenstvo,'' je še dodal Najdič.

Dokazale, da papirnat favorit ne zmaga vedno

Selektorjeve besede je dopolnila tudi kapetanka Marina Cvetanović, ki je bila po tekmi povsem iz sebe. ''Še zdaj ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo. Velikokrat smo bile že blizu, a na koncu nam je vedno nekaj zmanjkalo. Zdaj lahko rečem le: končno. Že lani sem govorila, da so bili storjeni koraki naprej in ta uspeh je le dokaz, da je to res. Ves trud v zadnjih dveh letih se nam je obrestoval in se nam vrnil kot velika nagrada – uvrstitev na prvo zgodovinsko evropsko prvenstvo,'' je začela Cvetanovićeva.

Francozinje so pred začetkom dodatnih kvalifikacij veljale za favoritinje, a so Slovenke v dveh tekmah dokazale, da so boljše, in so se zasluženo uvrstile na EP, kjer bodo zaigrale v skupini skupaj z Nizozemkami, Italijankami in Poljakinjami. ''Mislim, da lahko mirno rečemo, da smo bile boljše in smo bile me tiste, ki si bolj zaslužimo evropsko prvenstvo. Dokazale smo, da papirnati favorit ne zmaga vedno. Uspelo nam je, presrečne smo,'' še pravi izkušena kapetanka.

Slovenke bodo izjemen zgodovinski uspeh znale proslaviti. Zabavo bo organizirala ravno Cvetanovićeva. ''Ne vem še, kje bomo. Mogoče celo v moji sobi, ne, saj ne, šalim se. Kjerkoli bomo, bo veselo, ta uspeh treba dobro proslaviti,'' je še sklenila kapetanka.

Ne spreglejte