Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2017,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

EPINT 2017 šport invalidov

Torek, 3. 10. 2017, 19.11

6 let, 6 mesecev

EP v namiznem tenisu za športnike invalide

Slovenki po odličje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
šport invalidov | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V četrtfinalu sta svoje tekmovanje na 15. evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide v Laškem sklenila tudi Primož Kancler in Bojan Lukežič. V kategoriji 3 sta priznala premoč švedski dvojici, izid je bil 0:2.

"Borila sva se, skušala sva. Švedska je neugodna. Ni šlo, tekme je konec, misliva na nadaljevanje sezone. Škoda le, ker v dvojicah nisva izkoristila najinih priložnosti," je poraz obžaloval izkušeni Bojan Lukežič.

Tekmovalke in tekmovalci so že v torek napovedali, da bo pred ekipo izjemna sreda, ko se bo prvenstvo tudi sklenilo. Tudi za Slovenijo, ki v ženski konkurenci v razredu 4-5 računa na bronasto odličje. Zato pa bo morala slovenska dvojica Barbara Meglič - Andreja Dolinar premagati nemški par Sandra Mikolaschek - Lisa Anna Maria Hentig.

"Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," pravi Andreja Dolinar. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," pravi Andreja Dolinar. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Upam, da sva se dobro pripravili. Premagava pa jih lahko tako, da dobro zaigrava še v dvojicah. Sicer bo zelo težko. Pri dvojicah bova dali vse od sebe. Potem rabiva le še eno posamično zmago," je povedala Megličeva.

"Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," je dodala Dolinarjeva, obe igralki pa stavita na močno pomoč navijačev: "Navijači so se do zdaj vedno izkazali, verjamem, da se bodo tudi tokrat in naju podprli!"

Nemki sta kvalitetni, Sandra Mikolaschek pa je v posamični konkurenci na tem prvenstvu osvojila srebro. A to slovenskih tekmovalk ne gane - tekmici spoštujeta, a sta odločni v nameri, da Sloveniji priborita 17. namiznoteniško kolajno z evropskih prvenstev. Prvo je leta 2001 osvojila Andreja Dolinar, vseh 16 pa so osvojila prav dekleta.

Ne spreglejte