SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP v namiznem tenisu za športnike invalide

Slovenki po odličje

0

termometer

šport invalidov
Foto: Žiga Zupan/Sportida

V četrtfinalu sta svoje tekmovanje na 15. evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide v Laškem sklenila tudi Primož Kancler in Bojan Lukežič. V kategoriji 3 sta priznala premoč švedski dvojici, izid je bil 0:2.

"Borila sva se, skušala sva. Švedska je neugodna. Ni šlo, tekme je konec, misliva na nadaljevanje sezone. Škoda le, ker v dvojicah nisva izkoristila najinih priložnosti," je poraz obžaloval izkušeni Bojan Lukežič.

Tekmovalke in tekmovalci so že v torek napovedali, da bo pred ekipo izjemna sreda, ko se bo prvenstvo tudi sklenilo. Tudi za Slovenijo, ki v ženski konkurenci v razredu 4-5 računa na bronasto odličje. Zato pa bo morala slovenska dvojica Barbara Meglič - Andreja Dolinar premagati nemški par Sandra Mikolaschek - Lisa Anna Maria Hentig.

"Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," pravi Andreja Dolinar. "Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," pravi Andreja Dolinar. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Upam, da sva se dobro pripravili. Premagava pa jih lahko tako, da dobro zaigrava še v dvojicah. Sicer bo zelo težko. Pri dvojicah bova dali vse od sebe. Potem rabiva le še eno posamično zmago," je povedala Megličeva.

"Upam, da nama uspe zmagati v dvojicah. To je edina pot do uspeha," je dodala Dolinarjeva, obe igralki pa stavita na močno pomoč navijačev: "Navijači so se do zdaj vedno izkazali, verjamem, da se bodo tudi tokrat in naju podprli!"

Nemki sta kvalitetni, Sandra Mikolaschek pa je v posamični konkurenci na tem prvenstvu osvojila srebro. A to slovenskih tekmovalk ne gane - tekmici spoštujeta, a sta odločni v nameri, da Sloveniji priborita 17. namiznoteniško kolajno z evropskih prvenstev. Prvo je leta 2001 osvojila Andreja Dolinar, vseh 16 pa so osvojila prav dekleta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin