Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2015,
14.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič Marina Cvetanović odbojka

Torek, 19. 5. 2015, 14.34

7 let, 12 mesecev

Slovenke odločno po tisto, kar so do zdaj gledale le po TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v soboto v francoskem Niortu odigrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na EP, ki bo septembra na Nizozemskem in v Belgiji.

Nasprotnice Slovenk bodo močne Francozinje, a si Slovenke kljub temu želijo le eno – to je, da se prvič uvrstijo na veliko tekmovanje tudi s člansko ekipo. "Francozinje se zelo skrivajo, zato veliko podatkov nimamo. Ne vemo niti, kako so igrale na prijateljskih tekmah s Švico, zato tudi mi o svoji ekipi ne dajemo nobenih podatkov," je bil suhoparen selektor Bruno Najdič, nekaj več je razkril njegov pomočnik Matjaž Hafner: "Francozi so ekipo sestavili na novo in je kombinacija izkušenih igralk, predvsem podajalka in prosta igralka, nekatere igralke smo videli igrati pred tremi leti na evropskem mladinskem prvenstvu, vemo pa tudi, da imajo dve temnopolti napadalki, ki tehnično sicer nista zelo dobro podkovani, a sta v napadu s svojo skočnostjo in močjo udarca izjemno prodorni. Igrajo hitro odbojko, njihov adut so močni napadi z zunanjih položajev. Če se razigrajo, jih je težko ustaviti, po drugi strani pa jim lahko z dobrimi servisi povzročimo veliko preglavic. Vsekakor verjamem, da lahko zmagamo in se uvrstimo na evropsko prvenstvo."

Slovenski selektor je imel pred začetkom priprav na voljo 13 deklet, saj sta s prvotnega seznama 19 igralk nastop odpovedali Urška Igličar in Tina Kaker, doma pa ostaja tudi Marina Kaučič, ki čuti bolečine v hrbtu. V Francijo ne bo potovala nobena od mladinskih reprezentantk, prav tako v izbrani vrsti ni nekaterih izkušenejših odbojkaric, med njimi na primer Sonje Borovinšek in Karmen Kočar, ki imata za seboj dobri sezoni v tujini. "V Sloveniji je tako, da reprezentanca verjetno nikoli ne bo zaigrala v najmočnejši postavi, pa naj bo to zaradi poškodb, študijskih obveznosti ali druge vrste odpovedi," je izbor igralk pojasnil Najdič.

"Vzdušje odlično, morda celo boljše kot lani"

"Vse si želimo te uvrstitve na evropsko prvenstvo in naredile bomo vse, kar je v naši moči, da tudi me dobimo priložnost, da zaigramo v konkurenci najboljših evropskih reprezentanc. Vzdušje v ekipi je odlično, morda celo še boljše kot lani, to je zagotovo eden od naših največjih adutov. Žal pa je rezultat odvisen od veliko dejavnikov in zato nima smisla česarkoli napovedovati. Zavedamo se, da imajo Francozinje dobro ekipo in da nam v preteklosti kot nasprotnik niso ustrezale. Ampak od zadnje medsebojne tekme je preteklo kar nekaj časa, imajo nekoliko spremenjeno reprezentanco in prav zato se stvari lahko hitro obrnejo," pred prvim obračunom s Francijo meni kapetanka Marina Cvetanović.

"Vsekakor smo lahko optimistični, saj vsi skupaj zares zavzeto delamo, da izpolnimo svoj cilj," je besede Cvetanovićeve potrdila tudi prosta igralka Katja Medved.

Tekma v Niortu se bo začela v soboto ob 17. uri, povratna tekma v Mariboru pa bo na sporedu v petek, 29. maja, ob 16. uri.

V primeru, da Slovenkam uspe preskočiti francosko oviro, bodo na EP nastopile v izjemno zahtevni skupini z domačo Nizozemsko, Italijo in Poljsko.

Ne spreglejte