SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija svetovna velesila skokov na cilj

4

termometer

Slovenski padalci so SP v Združenih arabskih Emiratih sklenili z imenitnim uspehom, dvema zlatima medaljama in srebrom, ter s tem dokazali da so še vedno ena izmed svetovnih velesil v skokih na cilj.

Prvenstvo, ki so ga organizatorji pripravili na vrhunskem in zelo visokem nivoju, je bilo izvedeno v številnih presežnikih, kar niti ni bilo težko, saj so imeli pod patronažo najvišjih oblastnikov v prestižnem Dubaju (prvenstvo sta si ogledala tudi srbska teniška zvezdnica Jelena Janković in avstrijski padalec Felix Baumgartner, op. p.) na razpolago 'neomejen' proračun. ''Takšnega dogodka ne gostimo vsak dan in zelo smo veseli, da smo gostili skoraj 1500 padalcev iz 56 držav, na kar smo zelo ponosni. Dubaj smo želi še bolj odpreti ljudem in jim želeli pokazati da smo odprti prav za vse,'' je strnil misli po koncu prvenstva predsednik organizacijskega odbora prvenstva Yousuf Al Hamadi. Slovenska odprava si za svoje nastope v Dubaju zasluži vse čestitke in pohvale, še posebej pa to velja za zlato ekipo Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec, Domen Vodišek, zlatega Domna Vodiška in srebrno Majo Sajovic.

Navkljub na videz slabšim uvrstitvam pa niso razočarali niti slovenski predstavniki v skupinskih likovnih skokih (Aljaž Mavrič, Zoran Tiegl, Tomaž Hrast, Kaja Kocjan in Jure Cotič) in svobodnem letu (Marko Ferlan, Sašo Oštir in Uroš Špindler), ki so skakali v skladu s pričakovanji. Z dvema zlatima in srebrom so Slovenci prvenstvo zapuščali kot ena izmed najbolj uspešnih reprezentanc, glede na število padalcev pri nas in v primerjavi z drugimi ekipami pa je Slovenija zagotovo reprezentanca številka ena celotnega prvenstva. Po treh osvojenih medaljah v skokih na cilj je prvenstvo ocenil tvorec vseh največjih dosežkov slovenskega padalstva Drago Bunčič: ''Letos je bilo precej naporno loviti pravo formo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki se običajno odvija v poletnih mesecih, a ker je v Dubaju poleti prevroče, je bilo prvenstvo izvedeno decembra. To bi morale izkoristiti ekipe, ki imajo na voljo več časa za trening, kot so Katar, Oman in ZAE, a so očitno vsi podlegli pritisku 'domačega poligona'. To smo mi znali izkoristiti, čeprav forma vseh ni bila optimalna, a navkljub temu so se fantje med seboj dobro 'pokrivali', z izjemo prve serije, in na koncu slavili tudi s kančkom sreče. Priprave pred prvenstvom smo izvedli dokaj uspešno, nismo vedeli sicer v kakšni formi bodo na prvenstvo prišli Kitajci in Rusi, in kot se je izkazalo so bili v odlični. V zelo dobri pa smo bili tudi mi in na koncu osvojili to, kar smo osvojili, zaradi česar smo lahko zelo zadovoljni in veseli.''

Glede na zimski čas po povratku iz Dubaja (naši se vračajo v nedeljo okrog poldneva preko Pariza, op. p.) naši še načrtujejo programa za zimsko obdobje, ki vnovič prinaša štiri tekme evropskega pokala v paraskiju (kombinacija veleslaloma in skokov na cilj) in se začenja čez dober mesec dni v avstrijskem St. Johannu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin