Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2018,
20.16

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Jan Žibrat Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Torek, 20. 11. 2018, 20.16

5 let, 4 mesece

zadnja tekmo kvalifikacij za nastop v elitni skupini EP leta 2019 v Franciji

Slovenci suvereno prek Romunov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Darko Jorgić | Darko Jorgić je slavil s 3:1. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić je slavil s 3:1.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

 Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je dobila tudi zadnjo tekmo kvalifikacij za nastop v elitni skupini evropskega prvenstva leta 2019 v Franciji. V Murski Soboti je v obračunu, ki ni odločal o ničemer, saj so si Slovenci že pred tem zagotovili prvo mesto v skupini, premagala Romunijo s 3:0.

In to kljub temu, da je igrala brez na papirju oziroma lestvici ITTF prvega loparja Bojana Tokića, ki je moral namesto v Mursko Soboto na vojaške vaje, saj je zaposlen pri Slovenski vojski.

Slovenci so igrali kot v transu. Darko Jorgić je najprej s 3:1 premagal Cristiana Pleteo, ki mu je bil doslej trn v peti, saj ga je premagal tako v polfinalu EP do 21 let v Minsku, odprtem prvenstvu Slovenije na Otočcu, kot tudi na svetovnem ekipnem prvenstvu v švedskem Halmstadu. Na prvi medsebojni tekmi kvalifikacij, Slovenija je v gosteh po preobratu zmagala s 3:2, pa Pletea ni igral.

Deni Kožul je brez težav opravil s tekmecem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Deni Kožul je brez težav opravil s tekmecem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nato je Deni Kožul gladko s 3:0 premagal srebrnega z letošnjega posamičnega prvenstva Oviduja Ionescuja, piko na i pa je postavil Jan Žibrat, ki je po zaostanku z 0:2 s 3:2 ugnal Honorja Szocsa.

Selektorka navdušena

"Ne spomnim se, kdaj je Jorgić premagal Pleteo, danes je proti njemu odigral vrhunsko. Pravi podvig je naredil Kožul, ki je 'odpihnil' dobitnika srebrne kolajne z evropskega prvenstva, vseeno pa menim, da je za največje presenečenje poskrbel Žibrat. Poleti je imel hude zdravstvene težave, saj je avgusta zbolel za pljučnico, ki se mu je kar nekaj časa vlekla, tako da praktično ni odigral nobenega mednarodnega turnirja. Zdaj je tudi spremenil način življenja, več je doma, trenira v domačem okolju, in če se je še pred sedmimi, osmimi meseci bal igrati bekend, danes praktično ni zgrešil niti enega. Navkljub zmagi, pa smo pogrešali Bojana Tokića," je po odlični igri svojih varovancev povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške namiznoteniške reprezentance.

Slovenija, ki je kvalifikacije končala brez poraza, po dvakrat je premagala Belgijo in Romunijo, bo na evropskem prvenstvu branila bronasto kolajno, ki jo je osvojila lani v Luksemburgu.

SLOVENIJA : ROMUNIJA 3:0

Darko Jorgić : Cristian Pletea 3:1 (12, 6, -6, 6)
Deni Kožul : Ovidu Ionescu 3:0 (8, 7, 9)
Jan Žibrat : Hunor Szocs 3:2 (-7, -8, 9, 12, 6)

Preberite še: 

Bojan Tokić
Sportal Bojan Tokić bo lopar zamenjal za vojaško uniformo
Deni Kožul
Sportal V Linzu izpadel še Kožul
Ne spreglejte