Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 30. 8. 2013, 20.55

8 let

Slovenci previsoka ovira tudi za Dance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška reprezentanca je na svoji drugi tekmi mednarodnega turnirja v Hočah s 3:1 premagala še izbrano vrsto Danske.

Na četrtkovi drugi tekmi prvega kroga turnirja v Hočah so Kanadčani brez večjih težav opravili z Danci, izid je bil 3:0 (18, 16, 20), še bolj prepričljivo kot včeraj izbranci Glenna Hoaga pa so svojo tekmo z domačini evropskega prvenstva začeli slovenski odbojkarji. Namesto Gregorja Ropreta, ki je zbolel za angino in je že včeraj odšel domov, je Slabe vpoklical Matijo Jereba, ta je z Andrejem Flajsom, Janom Pokeršnikom, Matejem Vidičem, Danijelom Konciljo, Alenom Šketom in prostim igralcem Miho Plotom tudi začel tekmo. Uvod v tekmo je bil za slovenske odbojkarje nadvse obetaven, saj je po asu Jana Pokeršnika in njihovem vodstvu s 4:1 danski selektor Fred Sturm že vzel prvi polminutni odmor. Po blok-avtu Andreja Flajsa je Slovenija na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo šestih točk. Svoje vodstvo so povečali že na devet točk (13:4), vendar je sledil manjši padec v igri in tik pred odhodom na drugi tehnični odmor in ob vodstvu s 15:8 je Slabe svoje izbrance poklical k sebi, da bi jih opozoril na njihove napake. Nasvet je očitno deloval, kajti slovenski odbojkarji so dosegli tri zaporedne točke in bilo je samo še vprašanje, kakšna bo razlika ob koncu niza. Izkazalo se je, da je bila prav ob koncu najvišja. S svojo peto točko in ob stoodstotnem izkupičku v napadu ga je sklenil Andrej Flajs. V tem nizu je imela slovenska reprezentanca kar 83-odstoten izkoristek v napadu, pohvalila pa se je lahko tudi s štirimi bloki in dvema asoma.

Slovenska igra v drugem nizu slabša

Precej slabše so slovenski odbojkarji začeli drugi niz, saj so Danci na servis Petra Jensna povedli s 6:2, kar je Slabeta prisililo k temu, da je vzel polminutni odmor. Toda kljub temu so gostje na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, ki so jo pozneje povišali na šest (12:6), zato je Slabe vzel še drugi polminutni odmor. Slovenski odbojkarji so popustili pri sprejemu, napad pa še zdaleč ni bil tako učinkovit kot v prvem nizu. Deloma tudi po zaslugi danskega bloka, ki v prvem nizu ni bil niti enkrat uspešen, do tega visokega vodstva pa kar trikrat. Do drugega tehničnega odmora je slovenski izbrani vrsti uspelo prepoloviti zaostanek za Danci, toda ko so domačini evropskega prvenstva spet povedli s štirimi točkami prednosti (18:14), je v igro namesto Jana Pokeršnika vstopil Jan Planinc. Vendar niti to ni prineslo preobrata, kajti po napaki v slovenski ekipi so danski odbojkarji prišli do kar štirih sklepnih žog za izenačenje v nizih. Prve niso izkoristili, zato pa so drugo, saj je servis Danijela Koncilja končal v avtu.

Popravili igro v bloku in strli odpor Dancev

Na začetku tretjega niza je Slabe v igro vrnil Pokeršnika, vendar slovenski odbojkarji še naprej niso našli ritma iz prvega niza. Servis jim nikakor ni stekel, tudi na sprejemu in napadu so imeli še veliko rezerv. Na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so resda odšli s točko prednosti, vendar z igro še niso blesteli. Zato je bilo bolj obetavno obdobje njihove igre do drugega tehničnega odmora, na katerega so, potem ko se je spet razigral Alen Šket, po bloku Matije Jereba odšli z vodstvom šestih točk. Ko so Slabetovi izbranci popravili še igro v bloku, je bil odpor Dancev v tem nizu dokončno strt.

Tudi četrti niz so slovenski odbojkarji začeli v začetni zasedbi in spet so do prvega tehničnega odmora naredili vse preveč napak pri začetnem udarcu, pa tudi napad ni bil najbolj učinkovit. Zato tudi vodstvo Dancev z 8:7 ob prvem tehničnem odmoru. Podobno kot v tretjem nizu so se domači odbojkarji prebudili po prvem tehničnem odmoru, kajti po bloku Andreja Flajsa so gostom pobegnili za štiri točke (14:10), a s tem njihovega odpora še niso strli, saj so jim vrnili z dvema zaporednima blokoma. Na drugi tehnični odmor v četrtem nizu in zadnjega na tekmi so Slabetovi izbranci odšli z vodstvom treh točk. Danci so se jim enkrat še približali na točko zaostanka (16:17), toda po polminutnem odmoru, ki ga je vzel Luka Slabe, so slovenski odbojkarji spet prišli do treh točk prednosti, ki so jim zagotavljali miren vstop v končnico tekme. Ko so po bloku Alena Šketa povedli z 22:17, je bila še druga zmaga na hoškem turnirju le če vprašanje časa. Toda čeprav je slovenska reprezentanca povedla še z 24:18, je moral Slabe svoje izbrance še enkrat poklicati k sebi, kajti Danci so rešili kar štiri sklepne žoge in po napaki pri sprejemu slovenske reprezentance še peto. Ne pa tudi šeste, saj je bil naslednji napad najbolj učinkovitega igralca na tekmi, Alena Šketa, za dansko obrambo neubranljiv.

Ne spreglejte