Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 10. 2015,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Poljska Matevž Kamnik Tine Urnaut Dejan Vinčić

Sreda, 14. 10. 2015, 12.23

8 let

Sliši se čudno, a mislijo resno: Želijo se maščevati svetovnim prvakom

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zgodovinski uvrstitvi v četrtfinale odbojkarskega evropskega prvenstva Slovence čaka že nov velikanski izziv. Ob 16.45 se bodo skušali prek Poljakov uvrstiti kar v polfinale.

Slovenci so se s Poljaki, aktualnimi svetovnimi prvaki, udarili že v skupinskem delu in po štirih nizih predali orožje. Slovenski odbojkarji so odigrali vrhunska dva niza, a z nekaj smole v tretjem nizu niso znali povesti z 2:1 v nizih, kar bi jim morda na koncu celo zadostovalo za veliko senzacijo. Na koncu se je tekma končala s pričakovano zmago svetovnih prvakov, a poraz naših fantov, kot smo videli v torek, ni vrgel iz tira.

Medtem ko si je četa Andree Gianija morala v torek še zagotoviti vstopnico za četrtfinale, so si to Poljaki zagotovili že po rednem delu, zato so lahko počivali dan več in privarčevali energijo, ki jim bo še kako prav prišla do konca prvenstva.

Željni maščevanja

Vseeno v slovenskem taboru menijo, da dan počitka več ni prevelika prednost, morda je celo slabost. "Morali bi biti le bolj zbrani v končnici. Če bi dobili tretji niz, za kar smo imeli priložnost, in povedli z 2:1, bi bili morda mi zmagovalci. Nismo je, to je zdaj zgodovina, a ponuja se nam nova priložnost. Postavili se jim bomo po robu in se maščevali za tisti nesrečni poraz," je za STA povedal odlični organizator igre Dejan Vinčić, ki je dodal: "Menim, da ta dan počitka več za Poljake ne bo imel nobenega vpliva. Mogoče je naša prednost, da smo ves čas v ritmu, Poljaki pa so zadnjo pravo tekmo igrali ravno proti nam."

"Poljaki nas pravzaprav sploh ne zanimajo"

Vinčićeve besede je dopolnil še kapetan Tine Urnaut: "Obljubim, da se bomo borili po najboljših močeh. To delamo na vsaki tekmi, tako bo tudi proti Poljakom. Zagotovo ne mislimo, da smo z uvrstitvijo v četrtfinale svoje že naredili, zagotovo bomo tudi proti Poljakom zaigrali na zmago. Poljaki imajo najboljši napad po sprejemu, njihova kakovost nam je dobro znana, a ne bomo prestrašeni. Poljaki nas pravzaprav sploh ne zanimajo, zanima nas le, kaj se bo dogajalo na naši strani mreže. Z vsako težko tekmo smo boljši, imamo pa še rezerve."

Ne spreglejte