Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 6. 2021,
0.12

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Katarina Stražar Namizni tenis Deni Kožul

Sreda, 23. 6. 2021, 0.12

2 leti, 10 mesecev

EP v namiznem tenisu (1. dan)

Slab začetek EP za slovenske namiznoteniške igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Deni Kožul | Deni Kožul, ki je igral z angino, se ni uvrstil na glavni turnir. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Deni Kožul, ki je igral z angino, se ni uvrstil na glavni turnir.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prvi dan evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Varšavi za posameznike in dvojice slovenski izbrani vrsti v posamični konkurenci ni prinesel najbolj ugodnih novic, v kvalifikacijah je izpadel tudi Deni Kožul, zato pa so slovenski predstavniki bili bolj uspešni v igri dvojic.

Darko Jorgić
Sportal Pred kvalifikacijami za OI še na EP

Brez realnih možnosti za uvrstitev na glavni turnir že po prvem krogu kvalifikacij so ostali tudi Peter Hribar, Lara Opeka, Katarina Stražar in Ana Tofant. Vsi so izgubili prve dvoboje.

Neposredno je na glavni turnir uvrščenih 32 igralcev, med katerimi sta tudi Slovenca Darko Jorgić, osmi nosilec, in Bojan Tokić. Pri moških se jim bo pridružilo 24 zmagovalcev kvalifikacijskih skupin ter osem iz dodatnih kvalifikacij. Pri dekletih je sistem podoben, le da se na turnir poleg 20 zmagovalk skupin uvrstijo tudi štiri drugouvrščene igralke skupin od 17 do 20, v katerih pa slovenskih igralk ni.

V glavnem delu dve slovenski dvojici

Katarina Stražar se je uvrstila v glavni del v mešani in ženski dvojici. | Foto: Namiznoteniška zveza Katarina Stražar se je uvrstila v glavni del v mešani in ženski dvojici. Foto: Namiznoteniška zveza Med mešanimi dvojicami sta se Deni Kožul, ki je igral z angino, in Katarina Stražar po zmagi nad Poljakoma Samuelom Kulczyckim in Natalio Bajor s 3:0 (8, 8, 6) uvrstila v glavni žreb, prav tako pa bo v glavnem žrebu v ženskih dvojicah Stražarjeva igrala z Ano Tofant. V kvalifikacijah sta bili s 3:1 (4, 7, -6, 8) boljši od Norvežank Rebekke Carlsen in Rikke Skatter.

Kožul, če bo zdrav, bo v četrtek med posamezniki igral v dodatnih kvalifikacijah drugouvrščenih iz predtekmovalnih skupin, drugega slovenskega predstavnika Petra Hribarja, ki je izgubil oba predtekmovalna dvoboja, pa tam ne bo.

Svoje prve dvoboje so izgubile tudi vsa tri dekleta, Lara Opeka, Stražarjeva in Tofantova, ki pa še imajo možnosti, da se uvrstijo med najboljših 64 igralk.

Ne spreglejte